U bent hier

Nieuws

Op 29 april waren er in totaal 23 cases, met 1 dodelijk slachtoffer. In totaal werden er slechts 6.548 tests uitgevoerd voor het volledige land. De groei van het bnp is bijgesteld van 4% tot een negatieve groei van 1,1% in 2020. Het coronavirus zal vooral een impact hebben op de mijnsector, en dan in het bijzonder de diamantsector, die zorgt voor meer dan 40% van de overheidsinkomsten. De diamantsector heeft vooral te lijden onder de sluiting van de detailhandel in de VS en Europa. 

Gedurende een tijd werd het Afrikaanse continent gespaard door de coronaviruspandemie, maar sinds kort ondervindt het op haar beurt de gevolgen van de verspreiding van Covid-19. Het aantal besmettingen en maatregelen om het virus tegen te gaan nemen dan ook dagelijks toe in Afrika. Heel wat landen in deze regio kennen bovendien een matige tot slechte gezondheidsinfrastructuur, waardoor een grote uitbraak catastrofale gevolgen kan hebben.

Door zijn centrale locatie is Botswana een ideaal knooppunt voor handel en investeringen. Het rapport 'Doing business in Botswana' bevat interessante informatie over de troeven, markt en opportuniteiten in dit Afrikaanse land.