U bent hier

Exporteren naar Bolivia

CORONAVIRUS

UPDATE 18/03/2020

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, kondigde de Boliviaanse overheid aan dat het internationaal vliegverkeer is opgeschort en de grenzen worden gesloten. De reisbeperking geldt voor personen. Goederen zouden niet onder de ban vallen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Bolivia

Blijf op de hoogte over alles in Bolivia

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Naast olie & gas, manufacturing, telecommunicatie en mijnbouw, is de bouwmarkt één van de belangrijkste opkomende industrieën in Bolivia. De laatste jaren is deze sector gegroeid met gemiddeld 7%.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In Bolivia werden de eerste twee besmette personen geïdentificeerd op 10 maart. 

Het grootste probleem voor Bolivia is dat het niet klaar is om een epidemie in het land te bevechten. De Boliviaanse overheid heeft daarom aan de internationale gemeenschap gevraagd om hulp. China reageerde als één van de eerste landen. Zo stuurde het op 1 april een vliegtuig met 100.000 maskers, 20.000 test kits and 5 beademingstoestellen richting La Paz.

Op economisch vlak is de grootste uitdaging voor Bolivia het stilvallen van het productie-apparaat omwille van de sanitaire maatregelen. Hierdoor geraken goederen niet meer uit de fabrieken, wat voor tekorten gaat zorgen in essentiële voorzieningen voor de Boliviaanse bevolking.