U bent hier

Exporteren naar Australië

CORONAVIRUS

UPDATE 23/02/2022

Met een bevolking van ca. 25,7 miljoen mensen had Australië geen wijdverspreide overdracht van COVID-19 tot juni 2021. Het begin van de Australische winter viel samen een nieuw golf van corona infecties, met name in New South Wales (Sydney) en Victoria (Melbourne). Met de komst van omikron besloten verschillende deelstaten in het najaar om hun nul-strategie op te geven en zich in de plaats daarvan te concentreren op het beperken van infecties aan de ene kant en de heropening van de economie en het sociale leven aan de andere kant. Dat zorgde sinds midden december 2021 voor een forse stijging in het aantal nieuwe besmetting per dag. De besmettingsgolf piekte in januari met meer dan 150.000 nieuwe dagelijkse besmettingen.

De Australische federale en regionale overheden namen maatregelen om de impact op de gezondheidszorg en de economie op te vangen. Vanaf 21 februari 2022 kunnen volledig gevaccineerde reizigers terug naar Australië reizen, mits in acht name van de geldende maatregelen opgelegd door de federale en regionale overheden in het land. Ondertussen heeft Western Australia als laatste staat beslist om de internationale en binnenlandse grenzen vanaf 3 maart terug te openen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Australië

Blijf op de hoogte over alles in Australië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Australië nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade (FIT) en Voka Vlaams-Brabant het begeleidingstraject Start2Export2 Australië.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Australië
Wanneer
Van vrijdag 21 oktober 2022 tot zondag 30 oktober 2022
Waar
Sydney, Melbourne, Australië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka KvK Vlaams-Brabant.
All Energy Australia (AEA) is een belangrijke beurs voor hernieuwbare energie in het algemeen. Clean energy zit in de lift, vooral gezien de geopolitieke evoluties van de laatste maanden. De Australische regering werkt aan een energietransitie van fossiele brandstof (steenkool en gas) naar hernieuwbare energie. In het verleden was de overheid vooral gefocust op grootschalige projecten rond zonne- en windenergie op het land, maar de laatste jaren is groene waterstof steeds belangrijker geworden. Bovendien keurde de federale overheid onlangs een wetgeving goed voor de ontwikkeling van windparken op zee.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Bouw, energie, machines en milieu
Doelmarkt
Australië
Wanneer
Van woensdag 26 oktober 2022 tot donderdag 27 oktober 2022
Waar
Melbourne, Australië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met agoria en De Blauwe Cluster.

Marktstudies

De Australische consumentenvraag naar zeevruchten is groter dan het aanbod van de binnenlandse productie. Binnenlandse aquacultuur heeft dan ook het potentieel om aanzienlijk uit te breiden en zo te voldoen aan de binnenlandse afzetmarkt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Met een bevolking van ca. 25,7 miljoen mensen had Australië geen wijdverspreide overdracht van COVID-19 tot juni 2021. Het begin van de Australische winter viel samen een nieuw golf van corona infecties, met name in New South Wales (Sydney) en Victoria (Melbourne). Met de komst van omikron besloten verschillende deelstaten in het najaar om hun nul-strategie op te geven en zich in de plaats daarvan te concentreren op het beperken van infecties aan de ene kant en de heropening van de economie en het sociale leven aan de andere kant. Dat zorgde sinds midden december 2021 voor een forse stijging in het aantal nieuwe besmetting per dag. 

Ondertussen heeft Western Australia als laatste staat beslist om de internationale en binnenlandse grenzen vanaf 3 maart terug te openen.