U bent hier

Exporteren naar Australië

CORONAVIRUS

UPDATE 06/12/2021

Met een bevolking van ca. 25,7 miljoen mensen had Australië geen wijdverspreide overdracht van COVID-19 tot juni 2021. Het begin van de Australische winter viel samen een nieuw golf van corona-infecties, met name in New South Wales (Sydney) en Victoria (Melbourne). Op 24 november 2021 waren er sinds het begin van de pandemie 202.107 bevestigde gevallen, waaronder 1973 overlijdens.

De Australische federale en regionale overheden namen maatregelen om de impact op de gezondheidszorg en de economie op te vangen. De heropening van de landsgrenzen komt langzaam op gang, maar is nog steeds zeer beperkt.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Australië

Blijf op de hoogte over alles in Australië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Australië nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Vlaams-Brabant het begeleidingstraject 'Start2Export2 Australia'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Australië
Wanneer
Van zaterdag 22 oktober 2022 tot zondag 30 oktober 2022
Waar
Sydney, Melbourne, Australië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Australische consumentenvraag naar zeevruchten is groter dan het aanbod van de binnenlandse productie. Binnenlandse aquacultuur heeft dan ook het potentieel om aanzienlijk uit te breiden en zo te voldoen aan de binnenlandse afzetmarkt.

Nieuws

Met een bevolking van ca. 25,7 miljoen mensen had Australië geen wijdverspreide overdracht van COVID-19 tot juni 2021. Het begin van de Australische winter viel samen met een nieuwe golf van corona-infecties, met name in New South Wales (Sydney) en Victoria (Melbourne). Op 24 november 2021 waren er sinds het begin van de pandemie 202.107 bevestigde gevallen, waaronder 1973 overlijdens.

De Australische federale en regionale overheden namen maatregelen om de impact op de gezondheidszorg en de economie op te vangen. De heropening van de landsgrenzen komt langzaam op gang, maar is nog steeds zeer beperkt.

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.