U bent hier

Nieuws

Het coronavirus sloeg vorig jaar ook toe in Armenië. Na een tweede golf in oktober en november 2020 leek het ergste echter achter de rug en lag het aantal nieuwe dagelijkse gevallen tot eind maart van dit jaar heel wat lager. Sinds eind maart wordt opnieuw een stijgende trend waargenomen. Ook het aantal actieve gevallen gaat opnieuw de hoogte in.

Om de economische gevolgen van de crisis te milderen, heeft de regering verschillende ondersteuningsprogramma's opgestart. 

Armenië blijft meestal onder de radar van de Vlaamse bedrijven. Als lid van de Euraziatische Economische Unie is het echter een interessante toegangspoort, temeer omdat het land erg Europees en westers gericht is en de markttoegang er eenvoudiger is dan in de andere lidstaten van de Euraziatische Economische Unie.

De 'Engineering Week Armenia' vindt plaats in Yerevan van 24 tot 28 juni 2019. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen in dynamische en snelgroeiende sectoren, zoals de automobielindustrie, draadloze communicatie, 5G, inudstriële IOT, ..., aan de deelnemers voorgesteld.

De 'Delegation of the European Union to Armenia' in samenwerking met de 'European Business Association' en de 'EU Chambers of Commerce in Armenia' organiseren in Yerevan voor de eerste keer de 'EU Multisectoral Trade & Invest Fair - Europe in Armenia' van 15 tot en met 17 september 2017.

De exposanten situeren zich o.a. in de volgende sectoren: toerisme, IT, landbouw, textiel en machines. Er wordt tevens de mogelijkheid geboden om met deze firma's meetings te beleggen..