U bent hier

Nieuws

Het coronavirus sloeg ook toe in Armenië en hoewel de eerste piek voorbij is, blijft het dagelijks aantal nieuwe besmettingen vrij hoog. Na een piek in oktober en november lijkt het ergste echter achter de rug en is het aantal nieuwe gevallen per dag in december duidelijk lager. Ook het aantal actieve gevallen is gedaald.

De regering heeft verschillende anticrisisprogramma's opgestart waaronder voordelige leningen aan bedrijven. Er zijn herfinancieringprogramma's voor de landbouw en bedrijven met een goede kredietwaardigheid. Ook aan mensen die tijdelijk hun job verloren hebben door de crisis en die kinderen hebben onder de veertien jaar, wordt financiële steun gegeven. Experten verwachten een inkrimping van de Armeense economie met meer dan 6% in 2020.

Armenië blijft meestal onder de radar van de Vlaamse bedrijven. Als lid van de Euraziatische Economische Unie is het echter een interessante toegangspoort, temeer omdat het land erg Europees en westers gericht is en de markttoegang er eenvoudiger is dan in de andere lidstaten van de Euraziatische Economische Unie.

De 'Engineering Week Armenia' vindt plaats in Yerevan van 24 tot 28 juni 2019. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen in dynamische en snelgroeiende sectoren, zoals de automobielindustrie, draadloze communicatie, 5G, inudstriële IOT, ..., aan de deelnemers voorgesteld.

De 'Delegation of the European Union to Armenia' in samenwerking met de 'European Business Association' en de 'EU Chambers of Commerce in Armenia' organiseren in Yerevan voor de eerste keer de 'EU Multisectoral Trade & Invest Fair - Europe in Armenia' van 15 tot en met 17 september 2017.

De exposanten situeren zich o.a. in de volgende sectoren: toerisme, IT, landbouw, textiel en machines. Er wordt tevens de mogelijkheid geboden om met deze firma's meetings te beleggen..