U bent hier

Zakendoen in Angola

Uw eerste stappen op de markt

Uw eerste stappen op een nieuwe markt beginnen met een grondige voorbereiding en een goed plan. Aarzel niet om hierbij een beroep te doen op Flanders Investment & Trade.

  • Op deze website vindt u heel wat informatie over internationaal ondernemen, buitenlandse markten en sectoren, die u moet helpen bij het opstellen van een exportplan en het selecteren van uw doelmarkt(en).
  • Via de provinciale kantoren van Flanders Investment & Trade en ons uitgebreide buitenlandse netwerk kan u informatie op maat opvragen. De adviseurs Internationaal Ondernemen denken graag met u mee en geven persoonlijk advies bij uw internationale plannen.
  • Door deel te nemen aan een van onze groepsacties kan u nieuwe markten gaan verkennen in het gezelschap van andere zakenlui. Zo organiseert Flanders Investment & Trade groepszakenreizen met een afsprakenprogramma op maat en tal van mogelijkheden om te netwerken. Of u kan deelnemen aan een buitenlandse beurs.
  • Aan de hand van de Exportmeter, een mini-audit die Flanders Investment & Trade u gratis en strikt vertrouwelijk aanbiedt, kan u nagaan hoe u uw exportstrategie kan verbeteren.
  • Als kmo kan u onder bepaalde voorwaarden een financieel duwtje in de rug krijgen voor uw prospectie-inspanningen.
  • Klop zeker ook aan bij andere organisaties die u kunnen helpen, zoals bedrijfsgroeperingen en gemengde kamers van koophandel. Breid uw netwerk uit en steek uw licht op bij bedrijven die in uw nieuwe doelmarkt al zakendoen.

Marktbenadering

Het zakendoen en het bespelen van de Angolese markt moet gebeuren met enige behoedzaamheid. De overheid staat open voor exporteurs, ze verlenen vrijstellingen van invoerrechten.

Het persoonlijk contact is zeer belangrijk in Angola. 

Portugese en Braziliaanse relaties kunnen u een streepje voor geven op uw concurrenten.

De kennis van de taal (Portugees) en de zakencultuur is belangrijk. In de meeste sectoren is de voertaal Portugees, enkel in de olie- en gassector wordt veelal Engels gesproken. De kennis van het Engels is de laatste jaren wel aan het toenemen, maar ga er vanuit dat de gesprekken in het Portugees zijn. Als u geen Portugees spreekt, is het aan te raden dat u een tolk inhuurt.

De eerste afspraken kan u best telefonisch maken. Het is aan te raden om op de dag van de afspraak nogmaals te bellen om te (her)bevestigen.

Een goede lokale partner is van groot belang. Goede contacten van uzelf of uw handelspartner bij de overheid(sbedrijven) en douane zijn aan te raden. De rechtszekerheid is soms ver te zoeken en er is nog behoorlijk wat bureaucratie en corruptie.

Zakendoen met Angola is geen evidentie, maar mits de noodzakelijke inspanningen zijn er hier mogelijkheden voor Vlaamse kmo's. U moet financieel tegen een stootje kunnen en niet meteen afgeschrikt worden door problemen of tegenslagen.

Als u zou samenwerken met de overheid zal de betaling achteraf gebeuren. U moet er dan voor zorgen dat u een goede exportfinanciering en kredietverzekering hebt. De dekking kan worden gegeven in “open account”, dit wil zeggen zonder dat een bankgarantie nodig is. Angola heeft volgens Credendo een hoog commercieel risico.

FIT verleent assistentie aan Vlaamse kandidaat-exporteurs naar Angola, en dit vanuit onze post in Johannesburg (Zuid-Afrika). In Luanda heeft FIT ook een lokale “antenne” die de dienstverlening vanuit Johannesburg ondersteunt.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Angola