U bent hier

Nieuws

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar worden. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Op 17 september vond ter gelegenheid van de Jaarbeurs Gent, een seminarie en ontmoeting plaats met een Algerijnse zakendelegatie onder leiding van de Algerijnse minister van Handel, dhr. Said Djellab.

Algerije wil buitenlandse investeringen aantrekken om zijn economie te laten groeien. Wat zijn de opportuniteiten en wat zijn de valkuilen? Krijg praktisch advies én ontmoet een delegatie Algerijnse industriëlen op zoek naar potentiële partners tijdens een conferentie in Brussel op 19 juni.

De Wereldbank publiceerde begin dit jaar een rapport over de economische vooruitzichten voor de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Terwijl de economische groei er in 2017 sterk op achteruitging in vergelijking met het jaar daarvoor, wordt voor 2018 een positiever scenario verwacht.

In een nota van 4 juli geeft het Algerijnse ministerie van Financiën lokale commerciële banken de opdracht om de domiciliëringen voor de invoer van bepaalde producten (i.e. betalingen) op te heffen. In de praktijk betekent dit dat de import van deze producten geblokkeerd wordt. De lijst van getroffen producten vindt u hier.  

De Europese Commissie en het Centre du Commerce International (ITC) hebben op 30 juni de EuroMed Trade Helpdesk gelanceerd, een gratis online portaal. Interesse in zakendoen met Algerije, Egypte, Jordanië, Israël, Libanon, Marokko, Palestina, Tunesië of Turkije? Neem er dan zeker een kijkje.

70% van de Algerijnse bevolking woont in de stad, een stijging met 52% vergeleken met 1990. Openbaar vervoer is dan ook een strategische prioriteit. Geconfronteerd met almaar meer files in de grote steden, maakt Algerije werk van de verdere uitbouw van het metro-, tram- en busnetwerk.