U bent hier

Exporteren naar Albanië

CORONAVIRUS

UPDATE 14/09/2020

Ook Albanië wordt getroffen door het coronavirus COVID-19. Vanaf de eerste helft van juli is het aantal besmettingen opnieuw toegenomen, op 21 juli werd er een record bereikt van het aantal nieuwe infecties op één dag. De Albanese overheid nam preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Albanië.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Albanië

Blijf op de hoogte over alles in Albanië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

De Albanese energiesector blijft zich verder ontwikkelen. De voorbije jaren komt het gebruik van hernieuwbare energiebronnen steeds vaker op de voorgrond. De regering speelt een sleutelrol in het uitwerken van een strategisch beleidskader en de creatie van een stimulerende en voorspelbare investeringsomgeving. 

Op 17 maart 2021 zijn sinds de uitbraak van de pandemie 118.492 besmettingen bevestigd en 2.077 personen zijn overleden. Sinds juli stijgt het aantal besmettingen in het land en de regering heeft opnieuw voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de verspreiding van het virus in te dammen.