U bent hier

Waarom exporteren?

Het buitenland biedt ondernemers kansen en mogelijkheden. Buiten Vlaanderen, maar ook buiten Europa bevinden zich snelgroeiende afzetmarkten, waar u uw vleugels kunt uitslaan. En exporteren loont.

Groei

De Belgische markt is al snel te klein. Export laat u toe uw afzetgebied te vergroten en uw productiemiddelen efficiënter in te zetten. Met meer omzet en winst tot gevolg.

Risicospreiding

De aanwezigheid op verschillende markten zorgt voor meer stabiliteit en continuïteit in uw onderneming. Zo kan een daling van de vraag op de Belgische markt worden opgevangen door de vraag op buitenlandse markten. Ook als u bijvoorbeeld producten aanbiedt die seizoensgebonden zijn, kan u via de export ‘dode seizoenen’ overbruggen. Een verkoper van zomerartikelen kan in de winter naar zuidelijke landen exporteren.

Specialisatie en innovatie

Via export kan u zich verder specialiseren in een beperkt aantal producten en zo de beschikbare kennis en middelen maximaal valoriseren. Bovendien komt u via export sneller in aanraking met nieuwe ideeën, zodat u altijd een stap voorblijft op de concurrentie.

Visibiliteit

De visie en de inspanningen die uw bedrijf aan de dag legt bij haar exportactiviteiten kunnen de belangstelling wekken van investeerders en analisten. Exporteren maakt van uw bedrijf ook een aantrekkelijke werkgever, waardoor u makkelijker geschikt personeel kan aantrekken.

Publicatie: 101 vragen over internationaal ondernemen

Dit boekje geeft antwoord op de meest gestelde vragen over internationaal ondernemen. De inhoud is to-the-point en handig voor elk bedrijf dat zich vragen stelt over exporteren en internationaal ondernemen.

> Download de publicatie

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.