U bent hier

Hoe deel ik mijn markt op per klantensegment?

Voor de bepaling van uw klanten en doelgroepen dient u een analyse te maken van de verschillende segmenten waarop u zich kan richten. De standaardcriteria zijn:

  • de bereikbaarheid: zowel qua plaats, met uw producten, prijzen enĀ promoties

  • de meetbaarheid: u moet omzet, afzet en koopkracht kennen

  • de homogeniteit

  • de stabiliteit

  • de grootte: uw doelgroep moet voldoende groot zijn

  • het groeipotentieel: is er groeimarge?

U beoordeelt de verschillende markt- en klantensegmenten op basis van hun aantrekkelijkheid voor uw bedrijf, de omvang, de groeiverwachtingen, het aantal concurrenten dat erop werkt, het gemak van toetreding, de aanwezigheid van distributiekanalen, de beschikbaarheid van middelen,...

U behandelt ook criteria zoalsĀ  verkoopverwachtingen en geschatte winst. Het beste segmentatiecriterium is de mate waarin u aan de behoeften van uw klanten kan voldoen. Zo kan u een rangschikking maken volgens omzet- en winstverwachting en kan u de aantrekkelijkste segmenten selecteren.

Publicatie: 101 vragen over internationaal ondernemen

Dit boekje geeft antwoord op de meest gestelde vragen over internationaal ondernemen. De inhoud is to-the-point en handig voor elk bedrijf dat zich vragen stelt over exporteren en internationaal ondernemen.

> Download de publicatie

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.