U bent hier

Hoe financier ik mijn export?

Naast het eigen vermogen kunnen de financieringsbronnen in vijf groepen worden onderverdeeld:

  1. Bancaire kredieten op korte en lange termijn naar kopers en leveranciers toe zoals kaskrediet, seizoengebonden krediet, documentair krediet, investeringskrediet of wentelkrediet zijn maar een paar voorbeelden van de talrijke financieringsmogelijkheden die uw bank kan aanbieden.
  2. Niet-bancaire financieringsvormen zoals factoring, leasing en leverancierskrediet.
  3. Risico- of durfkapitaal via een tijdelijke aandelenparticipatie, een achtergestelde lening of de intekening op een obligatielening die door de onderneming wordt uitgegeven en het eigen vermogen versterken.
  4. Overheidstoelages en subsidies. Informatie over de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden vindt u terug onder het luik ‘Subsidies’ en in de subsidiedatabank van het Agentschap Ondernemen.
  5. De beurs Euronext of de vrije markt.

Publicatie: 101 vragen over internationaal ondernemen

Dit boekje geeft antwoord op de meest gestelde vragen over internationaal ondernemen. De inhoud is to-the-point en handig voor elk bedrijf dat zich vragen stelt over exporteren en internationaal ondernemen.

> Download de publicatie

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.