U bent hier

Wat is een exportplan?

Zijn al uw producten wel geschikt voor export en, specifieker, voor uw doelmarkt? En welke markten zijn best geschikt?

De antwoorden op deze belangrijke vragen maken vaak het verschil tussen succes en falen in het buitenland. Export brengt namelijk enkele typische risico’s met zich mee, zoals andere betalingsculturen en wisselkoersschommelingen. Tegen de meeste risico’s kan u zich gelukkig beschermen. Ook het financiële plaatje moet kloppen. Een goede financiële planning met duidelijke mijlpalen en minimale doelstellingen is dan ook onontbeerlijk.

Laat niets aan het toeval over: via een systematische en doordachte bedrijfsplanning worden uw exportambities realiseerbaar. Een exportplan wordt uw persoonlijke draaiboek, gebaseerd op realistische verwachtingen en deadlines.

Een exportplan geeft u een eerlijk beeld van de sterktes en zwaktes van uw onderneming. Het is ook de rode draad in uw exportstrategie. Die moet immers onderweg regelmatig worden geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Publicatie: Het exportplan

Deze handige stap-voor-stapgids reikt u een methodiek aan om een exportplan op te stellen. Uw strategie vormt het fundament. Afhankelijk daarvan zal uw organisatie immers mensen en middelen toekennen aan verschillende projecten. Ook aan export.

> Download de publicatie
 

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.