U bent hier

Dossier "Expo 2020 Dubai"

Van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 vindt in Dubai de 35ste wereldexpo plaats. Het wordt de eerste wereldtentoonstelling die georganiseerd wordt in de Verenigde Arabische Emiraten en bij uitbreiding in de regio Midden-Oosten - Afrika - Zuid-Azië. Er worden meer dan 25 miljoen bezoekers verwacht.

Connecting Minds, Creating the Future

De wereld is op geen enkel ander moment zo verbonden geweest en de mogelijkheden voor het delen van creatieve ideeën, handel en ontwikkeling zijn nog nooit zo groot geweest. Het thema van Expo 2020 Dubai luidt dan ook ‘Connecting Minds, Creating the Future’.

Aan de hand van drie subthema’s wil deze expo inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven:

  • 'opportunity': het ontsluiten van het potentieel van mens en maatschappij om de toekomst vorm te geven,

  • 'mobility': het creëren van slimme en productieve mobiliteit van mensen, goederen en ideeën,

  • 'sustainability': het creëren van vooruitgang zonder het welzijn van toekomstige generaties in gevaar te brengen.

Vlaanderen op Expo 2020 Dubai

Wereldexpo’s zijn uitgegroeid tot een belangrijk commercieel en zakelijk platform van globale omvang. Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn bovendien een belangrijke businesshub. Verwacht wordt dan ook dat de economische impact van deze wereldexpo de vorige edities zal overtreffen.

Het thema van Expo 2020 sluit perfect aan bij de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen versnelt!’. Dubai 2020 is dan ook een uitgelezen kans om Vlaanderen als regio van bewezen sterktes en potentieel te promoten.

De algemene coördinatie van de Belgische deelname aan Expo 2020 Dubai is in handen van het Belgische Commissariaat-generaal voor de Internationale Tentoonstellingen onder leiding van Commissaris-generaal Patrick Vercauteren. De coördinatie van de Vlaamse deelname gebeurt door Flanders Investment & Trade.

Vragen of suggesties?

Contacteer ons via wereldexpo@fitagency.be.

Nieuws

Op 28 februari 2019 werd de winnaar bekendgemaakt van de aanbesteding voor het ontwerp en de bouw van het Belgische paviljoen. Op 4 april 2019 wordt een infosessie georganiseerd met Besix om het project toe te lichten. Een unieke kans om kennis te maken met de sleutelfiguren van dit project en partner, sponsor of toeleverancier te worden!