U bent hier

Dossier "Expo 2020 Dubai"

Ook Expo 2020 Dubai is, net als vele andere grote wereldevents, niet immuun gebleken voor de coronacrisis. Op 29 mei 2020 werd officieel aangekondigd dat de volgende wereldtentoonstelling niet in 2020, maar in 2021 zal plaatsvinden. Met een jaar vertraging verwelkomen de Verenigde Arabische Emiraten van 1 oktober 2021 t.e.m. 31 maart 2022 de hele wereld voor "Expo 2020 Dubai".

Connecting Minds, Creating the Future

Het thema van Expo 2020 Dubai - ‘Connecting Minds, Creating the Future’ - blijft meer dan ooit actueel. Aan de hand van drie subthema’s wil deze expo inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven:

  • 'opportunity': het ontsluiten van het potentieel van mens en maatschappij om de toekomst vorm te geven,

  • 'mobility': het creëren van slimme en productieve mobiliteit van mensen, goederen en ideeën,

  • 'sustainability': het stimuleren van vooruitgang zonder het welzijn van toekomstige generaties in gevaar te brengen.

Vlaanderen op Expo 2020 Dubai

Wereldexpo’s zijn uitgegroeid tot een belangrijk commercieel en zakelijk platform van globale omvang. Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn bovendien een belangrijke businesshub. 

Ook Vlaanderen kan niet ontbreken in Dubai. Het thema van Expo 2020 Dubai sluit perfect aan bij de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen versnelt!’. Deze wereldtentoonstelling is dan ook een uitgelezen kans om Vlaanderen als regio van bewezen sterktes en potentieel te promoten. Tijdens een 'Vlaamse week' van 24 tot 28 oktober 2021 trekt een groepszakenreis met focus op technologie en innovatie, onder leiding van minister-president Jan Jambon, naar Dubai. 

De algemene coördinatie van de Belgische deelname aan Expo 2020 Dubai is in handen van het Belgische Commissariaat-generaal voor de Internationale Tentoonstellingen (BelExpo) onder leiding van commissaris-generaal Patrick Vercauteren. De coördinatie van de Vlaamse deelname gebeurt door Flanders Investment & Trade.

Vragen of suggesties?

Contacteer ons via wereldexpo@fitagency.be.

Nieuws