U bent hier

Van temperatuurscanners tot een thuiswerkplek: zo speelt APK Group in op de coronacrisis

Winkelcentra, pret- en vakantieparken, bedrijven en zorgcentra: allemaal hebben ze interesse in de temperatuurscanners van APK Group. Ondertussen introduceerde het Limburgse familiebedrijf ook een totaalpakket – hardware én services – voor de inrichting van thuiswerkplekken. Of hoe een infrastructuurbedrijf in volle coronacrisis heel snel opportuniteiten ziet.

Creativiteit, out-of-the-box denken en nieuwe kansen grijpen: het is APK Group niet vreemd. In 1960 richtte Limburger Jef Kerkhofs een eenmanszaak op, met focus op bekabeling. 60 jaar en 35 overnames later zijn de activiteiten van de groep niet meer op één hand te tellen: van wegenbouw, de aanleg van nutsvoorzieningen, afvalbeheer en woning- en scholenbouw tot tuinonderhoud. “Wij bouwen slimme, duurzame steden”, vat CEO Maarten Broens samen. “Omdat we onze klanten, veelal overheden, volledig willen ontzorgen, staan we in voor ontwerp, bouw én steeds meer ook voor onderhoud.”

Temperatuurverhoging detecteren

De coronacrisis hakt hard in op elke onderneming, ook op APK Group. Heel snel borrelden echter de eerste ideeën op voor nieuwe diensten. “Het was mooi om te zien hoe zowel het management als de mensen op het terrein op zoek gingen naar nieuwe mogelijkheden”, vertelt Maarten Broens. Zo ontstond het idee van een geïntegreerd platform dat koorts detecteert.  “Een warmtecamera kan heel snel en accuraat de temperatuur van een groep mensen opmeten. Heeft een persoon van die groep vermoedelijk koorts, dan treedt een alarm in werking. Dat kan gekoppeld worden aan toegangssluizen, bijvoorbeeld, of aan een digitaal scherm.” Het platform is ondertussen verkocht aan pret- en vakantieparken, ziekenhuizen, woonzorgcentra en bedrijven. Ook voor de evenementensector is het potentieel groot.

Thuiswerkplek met leasingformule

Daarnaast lanceerde APK Group een tweede dienst: de inrichting van thuiswerkplekken. “APK-medewerkers installeren in heel België decoders van telecombedrijven en slimme meters”, aldus Broens. “Zo kwamen we op het idee om bedrijven een thuiswerkpakket aan te bieden, in een leasingformule. Onze technici installeren alle hardware die werknemers nodig hebben in hun thuiskantoor (laptops, printers, wifi, headsets enz.). Daarnaast staan ze klaar voor onderhoud en troubleshooting. Ook hier kunnen we onze klanten dus volledig ontzorgen.”

“Het was mooi om te zien hoe zowel het management als de mensen in de field op zoek gingen naar nieuwe mogelijkheden. Zo ontstond het idee van de temperatuursensor.“

Over APK Group

  • Sector: infrastructuur
  • Producten en diensten: infrastructuur
  • Oprichting: 1960
  • Hoofdzetel: Pelt
  • Team: 1.500 medewerkers
     
  • www.apkgroup.eu

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.