U bent hier

Meubilair dat 1 jaar lang virusvrij blijft: een wereldprimeur voor Flexfurn

“Hoe kan ik onze meubelen duurzaam virusvrij houden”, vroeg James Verbeeck, CEO van Flexfurn, zich af toen de coronacrisis uitbrak. Hij ontdekte een unieke coating die minstens één jaar lang alle bacteriën en virussen op oppervlakken afbreekt. Flexfurn behandelt er vandaag zijn event- en horecameubilair mee – een unicum wereldwijd. Het werd een bloeiende nieuwe business voor een onderneming die al sinds 1997 de toon zet in meubilair voor horecazaken en kantoren.

De roots van Flexfurn gaan terug tot 1997 toen CEO James Verbeeck samen met zijn vader Europa 2000 oprichtte, een specialist in klap- en stapelbaar meubilair.  Ze kregen al snel de wind in de zeilen, gingen volop exporteren en werden een van de Europese marktleiders. Na een fusie met de grote Engelse speler Lamata ontstond Flexfurn. Dankzij het grote warehouse met ruime voorraad, de eigen productievestiging in de VK en dealers over heel Europa blijft Flexfurn toonaangevend in de markt.
 

Duurzame oplossing tegen COVID-19

Toen de coronacrisis uitbrak, moesten veel klanten van Flexfurn meteen de deuren sluiten. Flexfurn zocht een oplossing voor een veilige heropstart. “Iedereen was bezig met plexiglas, mondmaskers en handgel”, vertelt James Verbeeck. “Maar wij wilden onze klanten een duurzame oplossing bieden om hun bezoekers en medewerkers te beschermen. In onze zoektocht ontdekten we ACT CleanCoat™, een unieke coating van een Deens bedrijf dat al werd toegepast in cleanrooms maar ook in hotels. iProtect group, een Belgisch samenwerkingsverband, was net exclusieve verdeler geworden voor België, Luxemburg en Nederland. We sloegen meteen de handen in elkaar.”
 

Biologisch, geurloos en transparant

ACT CleanCoat™ werd getest door tal van wetenschappers, die bevestigen dat de coating minstens een jaar lang alle bacteriën en virussen afbreekt. Het product kreeg alle nodige certificaten voor gebruik als desinfectiemiddel, zelfs in de voedingssector. “CleanCoat™ is een biologisch product, zonder chemicaliën dus, dat bovendien geurloos en transparant is”, aldus James Verbeeck. “Het principe is behoorlijk eenvoudig: als de nanopartikels worden blootgesteld aan zon of UV-licht breken ze alle virussen en bacteriën af.”
 

Brede waaier aan toepassingen

Flexfurn behandelt ondertussen de stoelen, tafels en andere materialen die ze verkopen met ACT CleanCoat™. “De vraag naar de toepassing was enorm. We kregen al mails met de meest uiteenlopende voorstellen want de coating werkt in principe op alle oppervlakken, dus ook op deurklinken, lichtschakelaars of betaalterminals. Wij focussen op onze kernmarkten: restaurants, cafés, eventzalen en bedrijven. Dankzij ons zelf-desinfecterend meubilair moeten zij niet langer alles ontsmetten na elk bezoek.” Horecazaken die meubels met de coating hebben, krijgen een label ‘Treated with CleanCoat™’.
 

Meer dan coronaproof

Recent lanceerde Flexfurn ook een uniek aanbod voor bedrijven: tegen een vaste prijs per maand kunnen ze een ‘pakket’ van zelf-desinfecterende meubels leasen voor hun kantoorruimtes, lounge of cafetaria. Zo verzekeren ze hun medewerkers een jaar lang een veilige werkomgeving. “Wij zijn ervan overtuigd dat die veiligheid cruciaal zal blijven, zelfs als we erin slagen om het COVID-19-virus te verslaan. Mensen zijn zich veel bewuster geworden van de gevaren. Ze zullen meer en meer belang hechten aan een gedesinfecteerde werkplek of een veilig café, restaurant of eventzaal. Bovendien is onze coating resistent tegen vele virussen en bacteriën”, besluit James Verbeeck.

Mensen zijn zich veel bewuster geworden van de gevaren van bacteriën en virussen. Ze zullen meer en meer belang hechten aan een gedesinfecteerde werkplek of een veilig café, restaurant of eventzaal.”

James Verbeeck, CEO Flexfurn


 

Over Flexfurn

  • Sector: meubelen
  • Producten en diensten: klap- en stapelbaar meubilair
  • Oprichting: 1997 (fusie 2007)
  • Hoofdzetel: Tessenderlo
  • Team: 30 medewerkers
     
  • www.flexfurn.com

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.