U bent hier

Industriële smart glasses van Iristick maken remote assistance mogelijk

Elke sector heeft uitdagingen te overwinnen in deze crisis. Een pertinent probleem voor industriële bedrijven is dat experts niet meer kunnen reizen om on-site ondersteuning te bieden bij klanten. De smart glasses van Iristick bieden de ideale oplossing: ze laten experts toe om op afstand hun werk uit te voeren. Het succes is enorm: sinds de uitbraak van de coronacrisis blijft de Antwerpse start-up zijn productie vermenigvuldigen. 

Iristick werd opgericht in 2017 met één doel: de beste industriële smart glasses maken. Een van de voornaamste toepassingen van de slimme bril is remote assistance. Daarbij wordt de drager van de bril bijgestaan door een expert op afstand, die kan meekijken, inzoomen, aansturen, feedback geven en zelfs beeldmateriaal of een virtuele hand laten zien. De toepassingen zijn breed: van veiligheidscontroleurs die certificaten op afstand uitreiken tot zelfs medische specialisten die chirurgen bijstaan tijdens operaties.
 

Afstandwerken is de nieuwe norm

Het is vooral de mogelijkheid tot remote assistance die de slimme bril van Iristick tijdens de coronacrisis erg gegeerd maakt. Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. In april 2020 alleen draaide Iristick dezelfde omzet als in 2019. En van april tot juli werd die omzet nogmaals verviervoudigd. Iristick is intussen actief in zo’n 50 landen, vooral in Europa en de VS.

“We zaten voor de coronacrisis al op een groeipad”, aldus CEO Johan De Geyter. “Maar de versnelde digitalisering gaf onze verkoop een flinke boost. De twijfel over de haalbaarheid en efficiëntie van werken op afstand, is sinds COVID-19 helemaal verdwenen. Ook industriële bedrijven trekken volop de kaart van remote working, en onze smart glasses zijn daar een ideale tool voor.”

Ook industriële bedrijven trekken volop de kaart van remote working, en onze smart glasses zijn daar een ideale tool voor.”

Johan De Geyter, CEO Iristick

Made in Flanders

“Om de vraag bij te houden, konden we gelukkig rekenen op zeer flexibele partners in Vlaanderen, zoals Achilles en Connect Group. Die laatste moest op korte tijd de productiecapaciteit vervijfvoudigen om bij te blijven”, zegt Johan De Geyter. “We hadden de productie ook goedkoper in het buitenland kunnen laten doen, maar we zijn trots dat de Iristick volledig Vlaams is.”
 

Meer dan crisishulp

En wat na COVID-19? “De oude manier van werken komt niet meer terug. Eenmaal mensen en bedrijven zien dat je veel werk net zo goed digitaal kan doen zonder files of verre verplaatsingen, gaan ze niet meer terug. Ook in de industrie zien we een nieuwe best practice opduiken: de eerste technische analyse van een probleem verloopt nu altijd digitaal. Voor een technicus ter plaatse gaat, bekijkt hij/zij het probleem vanop afstand. Dat is een pak efficiënter. We bieden dus niet zomaar een product aan om de crisis te overbruggen. Wanneer we van dit virus verlost zijn, zullen smart glasses blijvend hun nut bewijzen”, besluit Johan De Geyter.
 

Over Iristick

  • Sector: hardware
  • Producten en diensten: smart glasses
  • Oprichting: 2017
  • Hoofdzetel: Antwerpen
  • Team: 20 medewerkers
     
  • https://iristick.com/

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.