U bent hier

Flow Pilots lanceert applicatie om veilig te winkelen

Handelszaken krijgen het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis: na een voor velen verplichte sluiting, krijgen ze nu minder bezoekers over de vloer omdat mensen drukke plekken vermijden. Wie wil gaan winkelen, moet extra op zijn hoede zijn. Flow Pilots ontwikkelde daarom MyTurn: een reservatiesysteem om winkelen veiliger te laten verlopen.

Flow Pilots werd in 2011 mee opgericht door CEO Dewi Van de Vyver, dit jaar nog verkozen tot ICT Woman of the Year. “Wij bouwen digitale tools op mensenmaat en helpen bedrijven met digitale transformaties”, vertelt ze. “Toen de coronacrisis uitbrak, kwamen enkele van onze medewerkers met het idee voor een tool die veilig winkelen na de lockdown terug mogelijk zou maken.”
 

Wachtrijen vermijden

Het resultaat: MyTurn, een platform met een reservatiesysteem waar handelszaken eenvoudig gebruik van kunnen maken. “Eenmaal winkels geregistreerd zijn kunnen ze op het platform van MyTurn aangeven wat hun maximumcapaciteit is. Op diezelfde website kunnen bezoekers vervolgens een reservatie maken om wachtrijen te vermijden”, legt Dewi Van de Vyver uit. “Dat is niet alleen handig voor de bezoekers, maar ook voor de handelaars zelf. Het systeem geeft uitbaters een overzicht van de reservaties en zo meer inzicht in de drukte. Daar kunnen ze eventueel hun openingsuren, personeelsbezetting en veiligheidsmaatregelen op afstemmen.”
 

Strengere maatregelen

Begin juni was MyTurn klaar voor de lancering. “Net op het moment dat de eerste versoepelingen werden aangekondigd, dus de noodzaak was opeens veel minder groot. Intussen zijn de maatregelen weer strenger, en merken we dat de vraag naar druktebeheer weer toeneemt. We zijn dan ook volop bezig MyTurn te promoten bij handelaars. Onder meer Unizo helpt ons daarbij”, legt Dewi Van de Vyver uit.
 

Totaalfilosofie

De ontwikkeling is een voorbeeld van de totaalaanpak van Flow Pilots. “Technologie mag nooit een doel op zich zijn, maar een middel om een doel te bereiken”, zegt Dewi Van de Vyver. “Daarom maken we eerst een analyse van wie de gebruikers zijn, welk probleem de technologie moet oplossen en waarom ze jouw applicatie zouden gebruiken. We zorgen ervoor dat er geen drempel is om de toepassing te gebruiken. Pas als al die voorwaarden vervuld zijn, kan je de technologie ontwikkelen.”
 

Verder ontwikkelen

MyTurn heeft een open API, dus het kan in de toekomst gemakkelijk in andere applicaties worden geïntegreerd. “Een partnerapplicatie die het aantal mensen in een winkel in realtime weergeeft, is bijvoorbeeld een mogelijke aanvulling”, aldus Dewi Van de Vyver.

“Op dit moment is MyTurn een ‘MVP’ (minimum viable product). Dat betekent dat we het zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk gemaakt hebben. Hoe meer winkels en mensen MyTurn gebruiken, hoe meer we zullen leren wat de noden en mogelijkheden zijn. Op basis van die inzichten zullen we de applicatie verder ontwikkelen en functionaliteiten toevoegen.”
 

Flow Pilots in cijfers

  • Sector: IT
  • Producten en diensten: digitale tools
  • Oprichting: 2011
  • Hoofdzetel: Antwerpen
  • Team: 27
     
  • https://www.my-turn.be/nl

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.