U bent hier

Nieuws

Wist u dat bedrijven uit de EU een belangrijk voordeel hebben tegenover andere landen voor wat betreft de export van textielproducten naar Canada? Lees meer over hoe textielproducten dankzij CETA zonder importtaksen naar Canada uitgevoerd kunnen worden. 

Één jaar CETA heeft een positievere invloed op de Europese export naar Canada dan omgekeerd.
Een Canadees pleidooi om bij de Canadese bedrijven naast USA eveneens de Europese Unie op hun kaart te zetten.

Analyses wijzen uit dat Europese bedrijven onvoldoende gebruikmaken van preferentiële tarieven, waarvan ze dankzij vrijhandelsakkoorden kunnen genieten. De Europese Commissie wil aan de hand van een vragenlijst de oorzaken hiervan achterhalen. Ook voor het beoordelen van een testversie van een nieuwe onlinetool in dit verband wordt de mening van u als exporteur gevraagd. Laat uw mening horen voor 31 juli.

De Market Access DataBase (MADB) van de Europese Commissie heeft de belangrijkste punten van het vrijhandelsakkoord met Canada (CETA) op een overzichtelijke webpagina samengevat. Wil u een bepaald onderdeel van het CETA-akkoord consulteren, in de Market Access Database vindt u meteen wat u zoekt. 

Heel wat Vlaamse bedrijven doen al zaken met Canada. Voor hen wordt het er dankzij CETA alleen maar makkelijker op. Ontdek aan de hand van een interactieve kaart van de Europese Commissie welke bedrijven al zakendoen met het land en wat CETA voor uw bedrijf kan betekenen.

Van zodra het EU-Canada vrijhandelsakkoord (CETA) in voege treedt, kan u genieten van preferentiële tarieven. Om van die voordelen te genieten, moet u wel een aantal stappen doorlopen.

Canada is de 13e exportmarkt van België, goed voor 2,3 miljard euro. Dat de handelsrelaties tussen Canada en België belangrijk zijn, staat buiten kijf. De Europese Commissie maakte een interessante infotabel met de voordelen die CETA, het fameuze handelsakkoord tussen Canada en de EU, voor België zal opleveren.