U bent hier

Dienstverlening FIT en VLAIO

Dat de brexit mogelijk een hindernis inhoudt voor het succes van uw bedrijf, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar we drukken u wel graag nog eens expliciet op het hart: u staat er niet alleen voor.

De Vlaamse overheid stelt alles in het werk om bedrijven optimaal te ondersteunen. In die optiek slaan onder andere Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAIO de handen in elkaar. Ontdek waarvoor u bij ons terechtkan.

Contacteer de Brexit Helpdesk

De Brexit Helpdesk van FIT is het eerste aanspreekpunt voor alle bedrijven, ondernemers en exporteurs met vragen over de brexit. In samenwerking met VLAIO brengt FIT u zo in contact met de aangewezen specialist die uw vraag beantwoordt. Stel uw vraag via brexit@fitagency.be.

Wat FIT concreet voor u kan doen

Advies

FIT verleent u eerstelijnsadvies over internationaal ondernemen in de wereld na de brexit. Onze adviseurs beantwoorden gratis al uw prangende vragen, bieden u (export)begeleiding op maat en helpen u en uw collega’s op weg door over mogelijke nieuwe pistes te sparren.

Subsidies en financiering

In het kader van exportdiversifiëring biedt FIT financiële steun aan Vlaamse kmo’s met wereldwijde export- en investeringsplannen. Ook voor het VK is er steun beschikbaar. Verder informeren we u graag over andere subsidies waarvoor uw bedrijf mogelijk in aanmerking komt.

Exportbevordering

FIT onderhoudt waardevolle handelsconnecties met buitenlandse bedrijven, instellingen en andere organisaties – zowel binnen als buiten de Europese Unie. Bovendien organiseren we jaarlijks honderden zakelijke ontmoetingen met potentiële aankopers en handelsagenten in het buitenland, prospectiereizen, groepsstanden op beurzen, seminaries enzovoort. Zo blijft FIT ook na de brexit de ideale partner om uw (export)netwerk uit te bouwen in het VK of daarbuiten.

Marktkennis

FIT beschikt over een uitstekende marktkennis en staat klaar met raad en daad om die schat aan informatie met u te delen. Zo kan u uw bedrijf optimaal voorbereiden op de verschillende brexit-scenario’s. Raadpleeg de marktinformatie van FIT.

Wat VLAIO voor u kan betekenen

Heeft u een vraag omtrent strategisch bedrijfsadvies die niet specifiek op de brexit, export of internationaal ondernemen is toegespitst? Dan kan u ook altijd bij VLAIO terecht, het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. Om een strategische transformatie van uw onderneming voor te bereiden, werkt VLAIO een vierstappenplan op maat uit.

Stap 1 – Analyse en begeleiding

Een bedrijfsadviseur van VLAIO neemt de sterktes en zwaktes van uw businesscase door. Die inzichten worden vervolgens gebundeld in sterke adviezen waarmee u uw strategie kan versterken.

Stap 2 – De juiste partners introduceren

Afhankelijk van uw vraag brengt VLAIO u in contact met geschikte partnerorganisaties: van PMV over kennisinstellingen tot innovatieve bedrijfsnetwerken of andere ondersteunende organisaties die deel uitmaken van het VLAIO-netwerk.

Stap 3 – Informeren en adviseren

VLAIO voorziet u bovendien van relevante informatie over overheidsreglementering, sectorspecifieke marktbarrières en Europese collega-agentschappen die u van dienst kunnen zijn enzovoort.

Stap 4 – Begeleiden naar subsidies of andere steun

Tot slot brengt VLAIO u op de hoogte van subsidies of andere steunmaatregelen om uw bedrijfstransformatie te realiseren.

U kan VLAIO contacteren via brexit@vlaio.be

Ontdek al onze adviezen

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.