Al was de wereldeconomie nog volop de wonden aan het likken van de COVID-19-pandemie en de Russische invasie in Oekraïne ook de internationale handel met een nieuwe reeks uitdagingen confronteerde, toch bleef ook in 2022 de waarde van de Vlaamse in- en uitvoer stijgen (resp 26% en 31,6%), al had ook de wereldprijsinflatie daar de hand in.
U bent hier
- Home›
- Exportgids›
- Dossiers›
- Brexit: Vlaamse export ‘back to business’
Brexit
Sinds 2021 is het VK officieel een “derde land”. Er gelden dus andere regels dan in de EU wat betreft het verkeer van goederen, diensten en personen.
Hoe exporteert u als Vlaams bedrijf naar het VK in deze nieuwe handelsrealiteit? En voor welke Brexit-gerelateerde acties en subsidies kan u bij FIT terecht? Een overzicht!
|
In de kijker: webinarreeks Export VK
De Britse uitstap uit de EU bracht extra procedures met zich mee voor export. Om Vlaamse bedrijven verder in te lichten over deze procedures, zette de Brexit-cel van Flanders Investment & Trade een webinarreeks op over de onderwerpen waarover we nog steeds de meeste vragen ontvangen. Op onze webinarpagina vindt u de opnames van de sessies over accijnzen, ecommerce, douanevergunningen en oorsprongsregels.
Exportmarktdiversificatie
Heeft de Brexit een negatieve impact op uw bedrijf en |
Subsidies
Tot nu toe nog geen subsidie ontvangen voor bijzondere exportsteun in het kader van de Brexit? Wie weet komt u in aanmerking!
|
Aandachtspunten
Veelgestelde vragen
Nieuws
Op woensdag 5 april publiceerde de Britse overheid het ontwerp voor het Border Target Operating Model (TOM). Dit document stelt een nieuwe aanpak voor op vlak van veiligheidscontroles of ‘safety and security declarations’ (van toepassing op alle invoerprocessen) en sanitaire en fytosanitaire controles (van toepassing op de invoer van levende dieren, dierlijke producten, planten en plantaardige producten) aan de grens. Dit zijn de belangrijkste deadlines.