U bent hier

Webinar: Waterstof en de luchtvaartindustrie in Frankrijk

Waterstof zal de volgende stap naar een duurzamere luchtvaart mogelijk maken. Groupe ADP, Air France-KLM Group, Airbus, Regio Parijs en Choose Paris Region bundelen hun krachten om luchthavens voor te bereiden op de waterstofrevolutie en deze om te vormen tot waterstofhubs.

De komst van waterstof en het grootschalige gebruik beloven uitdagingen voor luchthavens, omdat het een revolutie zal betekenen voor de manier waarop hun infrastructuren worden ontworpen en geëxploiteerd. Dit open innovatie-initiatief is een belangrijke stap om deze technologische doorbraak in de gehele waterstofwaardeketen binnen de luchthavenstad samen te brengen.

Men is op zoek naar geïnspireerde partners die disruptieve oplossingen bieden om de luchthavens als waterstofhubs te ontwikkelen en zo het wijdverbreide gebruik van waterstof in het ecosysteem van de luchthaven mogelijk te maken en de koolstofarme vliegtuigen van morgen te laten opstijgen.

De 'vergroening' van sommige industrieën kan niet rechtstreeks worden bereikt door elektriciteit of warmte uit hernieuwbare energie, daarom wordt groene waterstof gezien als een cruciale energiebron om de kloof te dichten tussen de koolstofarme sectoren, zoals de transportsectoren (maritieme, spoorweg- en wegvervoersectoren) en de zware industrieën (staal, kunstmest en aluminium). Frankrijk heeft dan ook plannen aangekondigd om de productie van groene waterstof tegen 2030 op te voeren tot 40 GW, om zo de doelstelling van CO2-neutraliteit in 2050 te bereiken in alle sectoren met enkele miljarden euro's aan investeringen, territoriale ondersteuning en R&D-programma's.

Men streeft ernaar om technologieën en R&D-ontwikkelingen te kwalificeren en wereldwijd innovatieve oplossingen te identificeren in de gehele waterstof waardeketen: van productie, vloeibaarmaking en opslag tot distributie en effectief gebruik.

Te dien einde organiseert de 'Choose Paris Region' op 25 februari a.s. (16u00 CET) een webinar met als focus:

  1. briefing over de Franse nationale waterstofstrategie
  2. illustratie van de laatste marktontwikkelingen van verschillende sectoren in de regio Parijs
  3. hoogtepunten voor projectontwikkeling in de regio Parijs
  4. de volgende stappen naar implementatie.

Inschrijven voor het webinar: Empowering Hydrogen in Paris Region | Choose Paris Region (livestorm.co) 

Lees ook: www.h2hubairport.com 

Choose Paris Region

Onderafdeling
Choose Paris Regon
Adres
11, Rue de Cambrai
75019 Paris
Frankrijk
Website
https://www.chooseparisregion.org/?trk=public_post_share-update_update-text

Contactpersoon

Celine Dailly
Responsable Partenariats Institutionnels & Internationaux
Telefoon
+33 (0)6 18 30 26 73
E-mailadres
celine.dailly@chooseparisregion.org
Taal
English