U bent hier

Israëlisch recyclingbedrijf zoekt aansluiting bij consortia Green Deal EU

In het kader van de gefinancierde oproep "European Green Deal Call" door de Europese Commissie, is er interesse van een Israëlisch bedrijf om zich aan te sluiten bij bestaande consortia die een projectvoorstel willen indienen. De deadline voor de indiening van voorstellen voor onderzoeks- en innovatieprojecten waarmee de klimaatcrisis kan worden aangepakt en die bijdragen tot de bescherming van de unieke ecosystemen en biodiversiteit van Europa, is 26 januari 2021. Israël maakt sinds 1996 deel uit van geassocieerde landen die, naast de lidstaten, aanspraak kunnen maken op R&D financiering door de EU.

Het Israëlische bedrijf Eco Tech wenst zich aan te sluiten bij consortia die een projectvoorstel willen indienen voor de European Green Deal Call (GD 4.1 Building and renovating in an energy and resource efficient way). Eco Tech werkt aan een volledig circulaire technologie voor het recycleren van rubber door een combinatie van mechanische versnippering en een semi-cryogeen verpulveringssysteem. De technologie van het bedrijf bevriest de rubberkorrels zonder gebruik te maken van vloeibare stikstof, waardoor het rubber kan worden gemalen tot ultrafijne poeders en efficient kan worden gescheiden van andere onzuiverheden. Dit gerecycleerde rubber dient als basis voor de productie van een end-to-end thermische isolatie. Door gebruik te maken van niet-giftige materialen en een koolstofarme verwerking slagen ze erin om een eenvoudige, gemakkelijke en kosteneffectieve muur- en vloerisolatie te maken.

Het bedrijf zoekt partners om mee te doen aan de Green Deal Call, en om eventueel een pilot in Vlaanderen op te zetten op korte termijn.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het FIT-kantoor in Tel Aviv (telaviv@fitagency.com) voor meer informatie.

Eco Tech

Adres
Shoham 11
Petah Tikva 4951766
Israël
Telefoon
+972-3-6911007
E-mailadres
info@ecotrc.com
Website
https://ecotrc.com/