U bent hier

Aanbesteding voor de planning, bouw, exploitatie en onderhoud van een congestiebelastingproject

Het Israëlische overheidsbedrijf Ayalon Highways heeft een aanbesteding gepubliceerd voor de planning, de bouw, de exploitatie en het onderhoud van het congestieheffingproject van de Israëlische ministeries van Financiën en Vervoer. Congestieheffing, of congestiebelasting, is een overheidsprogramma dat tot doel heeft een heffing op te leggen aan particuliere voertuigen die het stadsgebied van Tel Aviv tijdens de spitsuren binnenrijden.

De aanbesteding, die op honderden miljoenen NIS wordt geschat (1 euro = 3,45 NIS), doet een beroep op Israëlische en internationale infrastructuurbedrijven, alsmede op bedrijven met ervaring in de exploitatie van tolwegen en communicatie- en technologiebedrijven.

Het winnende bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van de technologische apparatuur voor de poorten, zoals de camera's die de kentekens van de voertuigen die het betalingsgebied binnenrijden kunnen herkennen, het berekenen van het belastingbedrag en het versturen van de betalingsberichten namens de belastingdienst.

Volgens de aanbestedingsdocumenten verbindt de inschrijver zich tot een exploitatieperiode van 12 jaar met een optie voor 2 extra periodes van 3 jaar.

Als onderdeel van de voorwaarden van de aanbesteding is ook bepaald dat de winnende inschrijver een bouwsubsidie van 150 miljoen NIS (ongeveer 44 miljoen euro) zal ontvangen en dat de exploitatiekosten zullen worden vastgesteld als onderdeel van de biedingen in de aanbesteding. (Bron: Calcalist, 18.9.2022)

  • Vragen kunnen worden ingediend tot 27.10.2022, 13:00 IST (ronde A) en 24.11.2022, 13:00 IST (ronde B).
  • Uiterste datum voor het indienen van voorstellen: 31.01.2023, 13:00 IST.

De aanbesteding werd gepubliceerd in het Hebreeuws. Zie in de bijlage een niet-officiële, niet-bindende vertaling van een deel van het aanbestedingsdocument. Zie ook in de links de aanbestedingspagina, vertaald door Google Translate.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met FIT Tel Aviv.

Ayalon Highways

Adres
2 Shderot Nim
Azrieli Towers
Rishon Lezion
Israël
Website
https://tinyurl.com/49jthwk3
https://www.ayalonhw.co.il/en/