U bent hier

Seminarie ‘Zakendoen in Senegal en Gambia’

Voorbereidend seminarie en network voor de zakenreis naar Senegal en Gambia van januari 2018

Wat
Seminarie
Doelsector
Alle sectoren, maar met focus op overheid.
Doelmarkt
West-Afrika
Wanneer
Woensdag 8 november 2017, van 10.00u tot 14.00u
Waar
Brussel (routebeschrijving)
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX, Brussels Invest & Export, Flanders Investment &Trade en CBL-ACP.

FIT bezocht Senegal in 2015 met een delegatie van meer dan 50 personen. Hoog tijd voor een opvolging. Het land blijft immers samen met Ivoorkust de sterkhouder in West-Afrika. Gambia, een enclave binnen Senegal, werd daarentegen nog nooit bezocht door FIT. Nochtans bezochten een groot aantal vertegenwoordigers van de nieuwe overheid ons land dit jaar verschillende keren.

Daarom organiseert FIT in samenwerking met het Brussels en het Waalse gewest en de Brussels-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor de ACP-landen een zending naar beide landen van 21 tot 26 januari 2018. De zending wordt voorafgegaan door een informatievergadering in Brussel op 8 november e.k., waarvoor u zich hier kan inschrijven.

Senegal blijft één van de stabielste landen in Afrika. De uitvoering van de hervormingen en publieke investeringen in infrastructuur uit het "Plan Sénégal Emergant" (PSE) blijft op koers. Terwijl de groei in een groot deel van Afrika slabakt, blijft Senegal met een jaarlijkse groei van meer dan 6% een topper in Afrika. De groei blijft het sterkst in de landbouwsector, maar de industrie (mijnbouw, voeding en chemische producten) en de dienstensector (transport en financiële diensten) blijven niet achter. Begin 2017 werd in Gambia de democratie hersteld. De nieuwe regering werkt sinds dan aan het herstel van de fragiele economie, die vooral op de landbouw en het toerisme steunt. De economie heeft duidelijk nood aan diversificatie.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Johan Malin:
E: johan.malin@fitagency.be
T: +32 2 504 87 58