U bent hier

Seminarie / Infosessie ‘Zakendoen met Montenegro’

Bent u geïnteresseerd in hoe het er op de Montenegrijnse markt aan toe gaat? Kom dan zeker naar ons seminarie 'Zakendoen met Montenegro’ op dinsdag 11 oktober 2022 van 9u30 tot 14u00 en ontmoet een uitgebreide Montenegrijnse delegatie. 

Wat
Seminarie / Infosessie
Doelmarkt
Montenegro
Wanneer
Dinsdag 11 oktober 2022
Waar
Brussel
Wie kan deelnemen
Alle geïnteresseerden.
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.Brussels.

Steeds meer mensen leren Montenegro kennen als een fijne vakantiebestemming.
Maar heeft het land ook iets te bieden aan Vlaamse exporteurs? En zo ja, in welke sectoren dan precies? Kijkt het land naar West-Europa voor de talrijke projecten die mee ondersteund worden door de Europese Commissie en de internationale financiële instellingen?

Dit zijn de vragen die we willen beantwoorden met het seminarie 'Zakendoen met Montenegro’ op dinsdag 11 oktober 2022. En u krijgt er bovendien nog ruime netwerkmogelijkheden met een meereizende handelsdelegatie bovenop. De bezoekende bedrijven zijn actief in o.m. bouw, IT, toerisme en hospitality, logistiek en transport, farma, milieu (afval en water), (hernieuwbare) energie, voeding en dranken en cosmetica. De Montenegrijnse deelnemerslijst kan u in de bijlage onderaan terugvinden. 

Montenegro, kandidaat-lid van de EU sinds 2010, is met 620.000 inwoners op een oppervlakte van goed 14.000 km² natuurlijk een kleine markt. Het belang van de toeristische sector voor de economie is moeilijk te onderschatten. Het land liep, door het wegblijven van bezoekers in het moeilijke coronajaar 2020, tegen een fikse recessie aan (bbp-daling met 15%), maar liet in 2021 dan weer de sterkste groeicijfers in de regio optekenen (+12%). Hoe de kaarten er vandaag liggen, is helaas opnieuw een ander verhaal nu de lange schaduw van de oorlog in Oekraïne ook in Montenegro voor economische en financiële onzekerheid zorgt. Het IMF gaat voor dit jaar uit van een – gezien de omstandigheden – niet-onfraaie groei met 3,8%.

Programma

  • 9:30     Registratie
  • 10:00   Welkomstwoord door AWEX
  • 10:10    Welkomstwoord door ambassadeur Ivan Leković en voorstelling Montenegrijnse delegatie door Nina Drakić, voorzitster van de Kamer van Koophandel van Montenegro
  • 10:35    Presentatie van de Montenegrijnse economie en de kansrijke sectoren door Nina Drakić
  • 10:55    Montenegro als kandidaat-lidstaat van de EU: projecten en investeringsmogelijkheden door Mladen Grgić, Directeur Investeringsagentschap van Montenegro
  • 11:20     Vraag- en antwoordsessie
  • 11:30     Netwerking
  • 12:30    Lunch en vervolg netwerking

Meer weten over Montenegro?

Neem een kijkje op onze landenpagina.

Meer weten over de Montenegrijnse handelsdelegatie?

U vindt info in het bijgevoegde pdf-document.

Wat?
Seminarie 'Zakendoen met Montenegro'

Waar?
Hoofdzetel AWEX, Saincteletteplein 2, 1080 Brussel

Opgelet: Er is geen parkeermogelijkheid in het gebouw. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parking Esplanade – Tour & Taxis op 850 m van de eventlocatie.

Wanneer?
Dinsdag 11 oktober 2022 / 9u30 – 14u00

Uiterste inschrijvingsdatum
Vrijdag 7 oktober 2022

Prijs?
€25 per deelnemer

Organisatie
Flanders Investment & Trade, AWEX en hub.Brussels i.s.m. de Kamer van Koophandel van Montenegro

Prijzen

Prijs per deelnemer€ 25

Bijkomende informatie

Nog vragen?

Contacteer Bierlin Marnix:
E: marnix.bierlin@fitagency.be
T: +32 2 504 87 43