U bent hier

Groepszakenreis ‘Wit-Rusland’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Wit-Rusland? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis. Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor.

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Wit-Rusland
Wanneer
Van maandag 9 november 2020 tot woensdag 11 november 2020
Waar
Minsk, Wit-Rusland
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Wit-Rusland blijft een vrij gesloten land op het vlak van economie omdat de staat nog steeds voor een groot deel bepaalt wie wat produceert, exporteert of importeert. Dit geldt echter zeker niet voor alle sectoren. Zo is de IT-sector aan een explosieve ontwikkeling bezig (o.a. via een voorkeursbehandeling en een uiterst liberale wetgeving die enkel geldt voor de residenten van het Hi-Techpark (www.park.by)). De retail (DIY en voeding) is uitsluitend in privéhanden en wordt gekenmerkt door een dynamische mentaliteit en drang om te groeien. Ook verschillende andere sectoren die nog voor een groot deel in staatshanden zijn, worden actief gemoderniseerd zoals bijvoorbeeld de zuivelsector, via (soms ingewikkelde) tenders worden moderne machines en know-how aangekocht. Aangezien Wit-Rusland zich wil profileren als doorvoerland op de nieuwe zijderoute worden ook verschillende logistieke projecten uitgewerkt en gerealiseerd. Wit-Rusland wordt ook door heel wat bedrijven gezien als uitvalsbasis voor verdere verkoop aan de lidstaten van de Euraziatische Unie. Heel wat Wit-Russische importeurs voeren immers ook verder door naar Rusland. De zakenmentaliteit is in Wit-Rusland anders dan in Rusland en op vele vlakken is de marktbenadering iets eenvoudiger dan bij de grote buur.

Er zijn in ieder geval genoeg argumenten om op ontdekkingstocht te gaan naar Minsk indien u geïnteresseerd bent in zakendoen met Wit-Rusland en de Euraziatische Unie. Interessant voor onze bedrijven uit de voedingssector is ook dat tijdens de missie de beurs Prodexpo (https://prodexpo.by/en/) in Minsk plaatsvindt. Geïnteresseerden kunnen de beurs bezoeken, ons kantoor zal dan afspraken vastleggen met importeurs en retailers.

De economische crisis die zal volgen op de coronacrisis biedt mogelijkheden in die zin dat bestaande commerciële relaties kunnen verstoord worden waardoor er plaats is voor nieuwe leveranciers. Dit zal vooral gelden voor de retail-, de logistieke- en de bouwsector. Ook kan de lokale productie stokken waardoor het land (tijdelijk) afhankelijker wordt van import. Veel zal echter ook afhangen van de relaties met Rusland en de economische situatie daar. Buiten de kmo-sector lijkt het erop dat de Russische economie er dit keer beter vanaf is gekomen dan tijdens vorige crisissen.

Voorlopig programma

Maandag 9 november 2020

14.20: Vertrek uit Charleroi met vlucht B2 818 (Embraer 195)
         (eventueel met bus/trein naar/van Brussels South Charleroi Airport zelf te regelen)
19.00: Aankomst in Minsk
19.30: Transfer naar Marriott Renaissance Minsk Hotel
         1 E Dzerzhinsky Avenue, Minsk, Belarus, 220036
         T +375 44 5450045 | T +375 17 3099098
         www.marriott.com/hotels/travel/mhpbr-renaissance-minsk-hotel  
20.30: Welkomstdiner in het Renaissance Minsk hotel + uitdelen programma’s en praktische regeling

Dinsdag 10 november 2020

09.00: Kort seminarie over 'Hoe zaken doen in Wit-Rusland'
10.00: Start B2B’s in zaal + bezoek Prodexpo Minsk (voor bedrijven uit de voedingssector met meetings ter plekke)
17.30: Einde B2B meetings
18.00: Vrije avond

Woensdag 11 november 2020

10.00: Transfer naar luchthaven Minsk
13.00: Vertrek uit Minsk met vlucht B2 817 (Embraer 195)
13.45: Aankomst in Charleroi
        (eventueel met bus/trein naar/van Brussels South Charleroi Airport zelf te regelen).

Ons aanbod

·     B2B-meetings met potentiële zakenpartners op maat van uw bedrijf
·     Netwerkmomenten met collega-ondernemers
·     Praktische zaken worden voor u geregeld (hotelreservatie, tolken, ...).

Praktisch

Vluchten

De keuze van de vluchten is vrij. U kan echter het vrijblijvend voorstel nemen van de reisroute die FIT zal volgen. Deze vluchten dient u zelf rechtstreeks te boeken. Een gezamenlijke transfer hotel/luchthaven heen en terug wordt voorzien op basis van deze vluchten.

Hotel

Indien u wenst kan onze vertegenwoordiger ter plaatse voor u een hotelkamer boeken. U ontvangt hiervoor de nodige documenten na inschrijving. Dit hotel fungeert als ontmoetingsplaats en ook de groepstransporten zullen vanuit deze locatie vertrekken.

Inschrijvingen

De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 15 september 2020.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 15, snel inschrijven is de boodschap!

Deelnameprijs

€ 450 voor de eerste deelnemer van uw bedrijf, € 225 voor een bijkomende deelnemer.
De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten, de groepstransfers van en naar de luchthaven van Minsk voor zover u de door FIT voorgestelde vluchten boekt. Zijn niet inbegrepen: vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotel en overige individuele verblijfskosten.

Prijzen

Prijs per 1e deelnemer€ 450
Prijs per extra deelnemer€ 225

Nog vragen?

Contacteer Bart Van den Bossche:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09