U bent hier

Seminarie ‘Vergroot je concurrentiepositie door duurzaam te ondernemen’

Steeds meer Vlaamse ondernemingen overwegen om duurzaam en maatschappelijk verantwoord internationaal te ondernemen. Een weloverwogen beleid waarbij systematisch economische, sociale  en milieu-overwegingen in de bedrijfsvoering worden geïntegreerd, levert op termijn immers ook competitieve voordelen op de wereldmarkt op.

Wat
Seminarie
Wanneer
Woensdag 18 december 2019
Waar
Mechelen
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Enterprise Europe Network Vlaanderen, NBN en VOKA Mechelen-Kempen.

Waarom deelnemen

In september 2015 hebben de staats- en regeringsleiders van alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties de 'Agenda 2030 for Sustainable Development' met daarin 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) goedgekeurd. In deze resolutie worden de mondiale prioriteiten en ambities voor 2030 vastgelegd. Dat alles waarmaken vraagt niet alleen het engagement van de overheid, maar ook van bedrijven, organisaties en burgers.

Steeds meer Vlaamse ondernemingen overwegen dan ook om duurzaam en maatschappelijk verantwoord internationaal te ondernemen (mvio). Een weloverwogen beleid waarbij systematisch economische, sociale en milieu-overwegingen in de bedrijfsvoering worden geïntegreerd, levert op termijn strategisch voordeel op. Bovendien is de maatschappelijke relevantie groot.

Praktische informatie

Om deze commerciële en competitieve voordelen van duurzaam internationaal ondernemen in de kijker te zetten organiseert FIT i.s.m. EEN Vlaanderen en het NBN op woensdag 18 december een infosessie met heel wat praktische voorbeelden van kmo’s, gevolgd door een netwerklunch. Plaats van gebeuren:

Voka Kvk Mechelen
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Deelname is gratis maar op voorhand inschrijven is de boodschap!

Programma

09u30 – 10u00  Registratie van de deelnemers

10u00 – 10u05  Introductie door Arnout Geys, Flanders Investment & Trade

10u05 – 10u30  Duurzame globale ketens uitbouwen als Vlaamse kmo door Mieke Pieters, The Gobal Picture

10u30 – 10u50  De Sustainable Development Goals (SDG’s): een internationaal kader voor duurzaam ondernemen in de praktijk, Anouk Van de Meulebroecke, Slidingdoors

10u50 – 11u30  Business in actie: hoe Vlaamse kmo’s de SDG’s inzetten als kader voor duurzaamheid - verschillende praktijkgetuigenissen: oa. Pascale Janssens, Vandeputte en een tweede bedrijfsgetuigenis (nog te bepalen)

11u30 – 11u45  De toegevoegde waarde van normen voor kmo’s die duurzaam en internationaal willen ondernemen door Ellen Bartholomeeusen, NBN

11u45 – 12u05  Steunmaatregelen én tools op het vlak van duurzaam (internationaal) ondernemen (Arnout Geys, FIT en Bie De Keulenaer, MVO Vlaanderen)

12h05 – 12h20  Vragen én antwoorden

12h20 – 13h30  Netwerklunch en mogelijkheid om meer info te krijgen over de steunmaatregelen, kennis en advies

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Arnout Geys:
E: arnout.geys@fitagency.be
T: +32 2 504 87 96