U bent hier

Groepszakenreis ‘Verenigde Staten onder leiding van H.K.H. prinses Astrid’

Voor heel wat Vlaamse ondernemers blijven de Verenigde Staten een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Naast de omvang van de markt, vormen de VS ook de thuisbasis van de belangrijkste innovatiehubs ter wereld. De Verenigde Staten trekken meer internationaal talent aan dan welk ander land ook, zijn goed voor meer dan een kwart van de R&D-uitgaven in de wereld, en registreren de meeste internationale octrooien per jaar. Hoog tijd om er uw marktkansen te verkennen!

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Verenigde Staten
Waar en Wanneer
  • Atlanta
    Atlanta, Verenigde Staten
    Van zaterdag 2 oktober 2021 tot dinsdag 5 oktober 2021
  • Boston
    Boston, Verenigde Staten
    Van dinsdag 5 oktober 2021 tot woensdag 6 oktober 2021
  • New York
    New York, Verenigde Staten
    Van woensdag 6 oktober 2021 tot zaterdag 9 oktober 2021
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex, hub.brussels en Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Op zoek naar een nieuwe afzetmarkt? Benieuwd naar het start-upecosysteem in de VS? Of klaar om een lokale vestiging in de VS op te zetten? Mis deze kans niet en leg heel wat waardevolle contacten tijdens deze Belgische economische missie onder leiding van H.K.H. prinses Astrid. Bovendien kan u nu tijdelijk aan een verminderde deelnameprijs inschrijven dankzij ons ‘corona-exit- en relanceplan’. Met dit plan wil Flanders Investment & Trade Vlaamse bedrijven extra stimuleren om internationaal te ondernemen.

Wat mag u verwachten?

Een afsprakenprogramma met potentiële partners en klanten op maat van uw bedrijf, boeiende gesprekken met lokale spelers, beslissingsnemers en bedrijven uit de delegatie tijdens tal van netwerkmomenten en inspirerende bedrijfsbezoeken. En dat alles zonder veel praktische rompslomp, want dat regelen wij voor u.

Technologie vormt de rode draad door het programma. Bedrijven uit volgende sectoren kunnen alvast een boeiend programma verwachten: 

  • Digital tech: AI, cybersecurity, gaming, fintech
  • Climate tech
  • Health tech & life sciences
  • Voeding

Een bezoek aan de volgende steden staat op het programma. 

  • Atlanta - Het zuidoosten van de VS is een van de snelst groeiende regio’s, aangedreven door industriële groei, maar ook dankzij de groeiende aandacht voor technologie en innovatie met tal van bedrijfsinnovatiecentra, onderzoeksuniversiteiten, investeerders, incubatoren en startups. Atlanta staat bekend als centrum voor fintech en cybersecurity, gaming en film. 
  • Boston - Boston en omgeving zijn een toonaangevend centrum voor innovatie, technologie en wetenschap. Het niveau van wetenschappelijk onderzoek, het beschikbare investeringskapitaal en de aanwezigheid van topuniversiteiten en multinationals maken van de regio een kweekvijver voor baanbrekende technologieën. Boston is vooral sterk op het gebied van life sciences en gezondheid, cleantech, artificiële intelligentie en robotica.
  • New York - NYC is een van de meest competitieve ecosystemen voor ondernemerschap en innovatie in de wereld en kent een bruisend zakencentrum met vele Fortune 500 bedrijven en het op één na grootste start-upecosysteem. Kansrijke sectoren zijn life sciences en gezondheid, cleantech & circulaire economie en fintech.  

Meer details over het programma volgen binnenkort.

Praktische informatie

  • Voor deze economische missie wordt samengewerkt met een reisbureau. Het staat u vrij om hier al dan niet een beroep op te doen. Na inschrijving ontvangt u meer informatie over de geselecteerde vluchten en hotels en de vereiste reisdocumenten voor de VS. 
  • De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten. Reis en verblijf zijn NIET inbegrepen. 
  • Flanders Investment & Trade kan onder bepaalde voorwaarden financiële steun geven voor uw reis- en verblijfskosten. Komt u hiervoor in aanmerking, dien dan minstens 7 dagen voor vertrek uw aanvraag online in. Meer informatie leest u op deze website onder de rubriek Subsidies.

Prijzen per deelprogramma

Atlanta

Prijs per 1e deelnemer€ 200
Prijs per extra deelnemer€ 100

Boston

Prijs per 1e deelnemer€ 200
Prijs per extra deelnemer€ 100

New York

Prijs per 1e deelnemer€ 200
Prijs per extra deelnemer€ 100

Nog vragen?

Contacteer Staelens Evelien:
E: evelien.staelens@fitagency.be
T: +32 2 504 88 48