U bent hier

Groepszakenreis ‘Verenigd Koninkrijk onder leiding van Prinses Astrid’

In het kader van het Samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en de gewesten wordt een gezamenlijke economische missie naar het Verenigd Koninkrijk georganiseerd onder het voorzitterschap van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, van 5 tot 8 september 2021.

Deze missie wordt georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel in nauwe samenwerking met de gewestelijke instellingen voor buitenlandse handel (Flanders Investment & Trade, hub.brussels en l’Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers) en de FOD Buitenlandse Zaken.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van zondag 5 september 2021 tot woensdag 8 september 2021
Waar
Londen, Verenigd Koninkrijk
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Het Verenigd Koninkrijk – waar kansen en uitdagingen twee kanten van dezelfde munt zijn

Weinig exportmarkten zijn zo veelbesproken als het Verenigd Koninkrijk. Dat dit vooral met de Brexit te maken heeft, behoeft geen twijfel.

Al is dat maar één kant van het verhaal… Zo prijkt het Verenigd Koninkrijk op de vijfde plaats in de ranglijst van grootste importeurs ter wereld, wat van de Britse markt een ‘must-go’ maakt voor exportbedrijven. Want zelfs al bracht de jaarwisseling nieuwe uitdagingen zoals douaneformaliteiten met zich mee, kansen zijn er altijd.

De innovatiedomeinen die in het VK hoog op de agenda staan – zoals gezondheidstoepassingen, klimaatoplossingen, fintech en digitale technologieën – zijn Vlaamse technologiebedrijven op het lijf geschreven. Maar ook voor klassieke sterkhouders van Vlaanderen is er ruimte voor groei. Denk aan de voedingsindustrie. Als de op twee na grootste markt van Europa, biedt de Britse detailhandel voor voedingsproducten veel potentieel.

Herontdek de Britse markt met de prinselijke missie

Een nieuw jaar, een nieuwe manier van zakendoen met de Britten.

Tijdens deze multisectorale missie zal Greater London bezocht worden, in combinatie met een bezoek aan Oxford en/of Cambridge. De focus zal vooral gericht zijn op de sectoren agri-food en voedingsindustrie, architectuur en constructie, cleantech en life sciences. Bedrijven uit andere sectoren zijn eveneens welkom.

De grote lijnen van het programma zijn als volgt:

  • Zondag 5 september 2021: Eurostar Brussel – Londen; informatiesessie en netwerkreceptie
  • Maandag 6 september 2021: b2b programma + activiteiten in Londen; signing ceremonie en Belgische officiële receptie
  • Dinsdag 7 september 2021: b2b programma + activiteiten in Londen/Oxford/Cambridge
  • Woensdag 8 september 2021: b2b programma + activiteiten in Londen; Eurostar Londen – Brussel

De praktische organisatie van de missie zal uiteraard worden aangepast aan de maatregelen die door de COVID-19 situatie worden opgelegd.

Scoren?

Deze missie biedt u de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Britse zakenpartners en geeft u een goed beeld van de mogelijkheden die het Verenigd Koninkrijk u te bieden heeft. Met een programma dat is afgestemd op uw interesses kan deze prinselijke missie zeker uitgroeien tot een voltreffer.

Wij zoeken naar mogelijke zakenpartners en werken een individueel afsprakenprogramma op maat uit. Naast individuele contacten is er ruimte voor bedrijfsbezoeken, seminaries, netwerkevenementen en ondertekening van akkoorden.

Begeleidingstraject UK4Explorers 

Heeft u geen of beperkte ervaring op de Britse markt? Flanders Investment & Trade organiseert, in samenwerking met Unizo Internationaal, een begeleidingstraject UK4Explorers, naast de prinselijke missie naar het Verenigd Koninkrijk.

Exporteurs met geen of beperkte ervaring op de Britse markt, kunnen rekenen op extra begeleiding bij hun deelname aan de prinselijke missie.

Meer weten over dit traject en inschrijven kan u hier.

Specialty & Fine Food Fair

In navolging van eerdere deelnames zal Flanders Investment & Trade dit jaar opnieuw present tekenen op de Speciality & Fine Food Fair, de belangrijkste delicatessenbeurs voor de Britse markt. De volgende editie gaat door van 6 tot 7 september 2021 in Olympia, Londen en krijgt voor de Vlaamse exporteurs een bijzonder elan, gezien ze parallel plaatsvindt met de prinselijke missie naar het Verenigd Koninkrijk en de UK4Explorers missie i.s.m. UNIZO.

Meer informatie over deze beurs kan u hier raadplegen.

Prijzen

Prijs per 1e deelnemer€ 250
Prijs per extra deelnemer€ 150