U bent hier

Workshop ‘Sustatool & Agenda 2030 voor ondernemingen die internationaal actief zijn’

Introductie tot sustatool, de management applicatie van MVO Vlaanderen voor de verduurzaming van uw bedrijfsstrategie.

Wat
Seminarie
Wanneer
Woensdag 5 juni 2019
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Cifal Flanders en Route2030.

Op woensdag 5 juni 2019 van 9:30u tot 13u organiseert Flanders Investment and Trade in samenwerking met CIFAL Flanders en Route2030 een workshop met als thema: ‘Sustatool & Agenda 2030 voor ondernemingen die internationaal actief zijn.’

U maakt kennis met Sustatool, de online applicatie van MVO Vlaanderen die het ook voor de kleine en middelgrote ondernemer mogelijk maakt om te verduurzamen. De tool bevat concrete, behapbare stappen die gelinkt zijn aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN Agenda2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Tijdens de workshop op 5 juni wordt de deelnemer door de Sustatool methode geleid.

Naast leerinzichten en praktische tips voor de deelnemende ondernemer, heeft deze workshop tot doel te begrijpen welke duurzaamheidsthema’s voor de internationale ondernemer prioritair zijn. De aanwezige deelnemers krijgen dan ook de mogelijkheid om in te stappen in het leertraject van FIT dat doelt de Sustatool aan te vullen met een internationale dimensie. De duurzaamheidsacties die de internationale ondernemer concreet kan nemen, zullen tot slot in een volgende workshop getoond en afgetoetst worden.

Kortom, deze workshop gidst u door de Sustatool methode. Daarnaast heeft u de kans om op een interactieve wijze te reflecteren over de duurzaamheidsrisico’s waarmee de internationale ondernemer geconfronteerd wordt, dewelke zullen meegenomen worden in een leertraject onder leiding van FIT, Route2030 en CIFAL Flanders.

Programma workshop

9:00 Onthaal

9:30-10:30 Start presentatie over de Sustatool, managementtool van MVO Vlaanderen gericht op KMO’s, door Peter Wollaert (Managing Director van CIFAL Flanders)

10:30-12:00 De deelnemers gaan in groepjes te werk en bepalen aan het hand van het materiaal van CIFAL Flanders waar de prioriteiten en risico’s voor de duurzame internationale ondernemer liggen.

12:00 Plenaire uitwisseling en mogelijkheid tot inschrijving in het Sustatool leertraject

12:30 Broodjeslunch ter afsluiting

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Jan Van Den Einde:
E: jan.vandeneinde@fitagency.be
T: +32 2 504 88 33

Schrijf u ook in voor

Wat is er nieuw op het vlak van internationaal verduurzamingsmanagement? Op welke manier versterken de 17 Strategic Development Goals (SDG'S) de huidige praktijken?

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Wanneer
Woensdag 22 mei 2019
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met CIFAL Flanders.