U bent hier

Groepszakenreis ‘Start2Export2Rusland’

Heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Russische markt, dan is het begeleidingstraject Start2Export2 Rusland zeker iets voor u. Flanders Investment & Trade en VOKA Kamer van Koophandel Limburg begeleiden u van nabij bij de eerste stappen van uw bedrijf op de interessante en uitdagende markt die Rusland is.
Inschrijven kan tot en met 23 april 2019.

Wat
Groepszakenreis
Doelsector
Alle sectoren
Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Van maandag 18 november 2019 tot vrijdag 22 november 2019
Waar
Moscow, Saint-Petersburg, Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA.

Statistieken tonen aan dat zo goed als de helft van alle Russische import en export via Moskou gaat en dat de hoofdkantoren van alle grotere bedrijven zich in Moskou en in mindere mate Sint-Petersburg bevinden. Logistiek gezien voeren veel regionale importeurs in via Moskou en worden de goederen dus ook daar ingeklaard. In de praktijk is het zo dat de meeste importeurs zich in Moskou bevinden en in mindere mate Sint-Petersburg. Zo kopen de regionale supermarktketens meestal aan via Moskou.

De levensstandaard in Moskou is een stuk hoger dan in alle andere Russische steden en de Moskouse consument kan zich dus ook veel meer veroorloven dan in de regio’s. Qua potentieel gaat het om een markt zo groot als Belgie. Voor producten uit de hogere prijsklasse is Moskou vaak de enige markt die omzet kan genereren.
De start-up scene is erg actief in Moskou en Sint-Petersburg met verschillende technoparken die door de staat gesteund worden. Integratie in deze technoparken kan een opening genereren om de Russische markt te bewerken. Moskou staat al erg ver op het gebied van smart-city en innovatieve technologieen en biedt een dynamisch ecosysteem voor start-ups (Skolkovo, Technospark, Ingria en andere). Ook in de andere Russische steden schieten de technoparken uit de grond.

Begeleidingstraject Start2Export2 Rusland

 • Intakegesprek (21/06/2019):

Wij schatten in wat u verwacht van de Russische markt en evalueren of u er klaar voor bent om op deze markt actief te worden.

 • Workshop (19/09/2019):

Tijdens de workshop krijgt u o.a. info over het algemene programma, hoe zich praktisch voor te bereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen.

Via de Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT gevestigd in alle provinciale kantoren kan u extra begeleiding krijgen met uw exportplan en aanpak.
FIT kan u ook aanraden een Exportmeter te laten afnemen, dit is een soort audit die u een uitgebreid overzicht biedt over wat uw bedrijf nog nodig heeft qua organisatie en processen om export naar dit land aan te kunnen.  

 • Groepszakenreis (18-22/11/2019):

Wij maken voor u een individueel afsprakenprogramma op maat in Moskou en Sint-Petersburg.

 • Evaluatiemoment:

Met de andere deelnemers kan u opgedane ervaringen uitwisselen en u kan ons iets vertellen over uw resultaten.

Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kan u blijven beroep doen op onze kantoren in Moskou en Sint-Petersburg en op uw provinciaal FIT kantoor. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt.

Ons aanbod

 • Wij hebben een kantoor ter plaatse (Moskou en Sint-Petersburg), met kennis van de lokale markt.
 • Begeleidingstraject dat bestaat uit meerdere fases: intakegesprek, workshop, groepszakenreis, evaluatiemoment.
 • Extra begeleiding mogelijk: Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT en een export audit van uw bedrijf via de Exportmeter.
 • Onze kantoren in Moskou en Sint-Petersburg verzorgen voor elke deelnemer, op basis van zijn bedrijfsprofiel en behoeftes, een individueel programma met afspraken bij potentiële Russische partners en klanten.
 • Netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers.
 • Wij regelen de praktische zaken voor u (selectie van hotels, groepsverplaatsingen, zalen voor B2B’s,…).

U staat er dus niet alleen voor! Flanders Investment & Trade en Voka-Kamer van Limburg begeleiden u in uw exportplannen naar Rusland. Intakegesprek, workshop en evaluatiemoment gaan door in Brussel.

Programma onder voorbehoud:
 • Maandag - 18/11/2019: vlucht Brussel - Moskou (GMT +3)
  's avonds briefing/diner
 • Dinsdag - 19/11/2019: Moskou
  seminarie/B2B/avondactiviteit
 • Woensdag - 20/11/2019: Moskou
  ​B2B en verplaatsing met trein naar Sint-Petersburg (15u30-19u16)
  ​'s avonds briefing/diner
 • Donderdag - 21/11/2019: Sint-Petersburg
  ​seminarie/B2B/avondactiviteit
 • Vrijdag - 22/11/2019: Sint-Petersburg
  ​B2B en in de late namiddag terugvlucht Sint-Petersburg - Brussel
Hotels & Vluchten

Flanders Investment & Trade zal u na het intakegesprek (21/06/2019) een vrijblijvend hotelvoorstel bezorgen voor uw overnachtingen en vluchten.
Meer informatie hierover volgt op het gepaste tijdstip.

Deelnameprijs
 • € 700 voor de eerste deelnemer van het bedrijf en € 350 per bijkomende deelnemer

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten.
Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Bart Van den Bossche:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09