U bent hier

Groepszakenreis ‘Start2Export2 Ivoorkust’

Heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Ivoriaanse markt, dan is het begeleidingstraject S2X2 Ivoorkust zeker iets voor u. Flanders Investment & Trade en VOKA begeleiden u van nabij bij de eerste stappen van uw bedrijf op de interessante en uitdagende markt die Ivoorkust is.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Ivoorkust
Wanneer
Van maandag 16 maart 2020 tot vrijdag 20 maart 2020
Waar
Abidjan, Ivoorkust
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA Antwerpen-Waasland.

Waarom Ivoorkust?

 • Ivoorkust kent al verschillende jaren een sterke economische groei, waardoor de vraag naar buitenlandse producten groeit.  
 • Naar alle verwachtingen blijft het bbp per capita de komende jaren groeien.  
 • De landbouwsector (met o.a. cacao) en de mijnbouw zijn van groot belang in Ivoorkust en bieden goede mogelijkheden voor buitenlandse leveranciers. Ook in de sectoren energie, infrastructuur, bouw, transport & logistiek, gezondheidszorg, telecommunicatie, ICT, toerisme en banken zijn er interessante opportuniteiten.    
 • Met een ‘Plan National de Développement’ wil het land grote investeringsprojecten aantrekken.  
 • Multilaterale ontwikkelingsbanken financieren er projecten in het onderwijs, de agrarische sector, de transport- en energiesector en ondersteunen lokale kmo’s. Ze zijn een mogelijke partner voor buitenlandse bedrijven.

Verloop van het traject

Inschrijven kan enkel voor het hieronder voorgestelde volledige traject; het aantal inschrijvingen is, om u een volledig gepersonaliseerde opvolging te garanderen, beperkt tot 15 bedrijven.

De inschrijvingen lopen tot 22 november 2019, of tot het traject volzet is.

Workshop met intakegesprek - 6 december 2019

Wij schatten in wat u verwacht van de Ivoriaanse markt en evalueren of u er klaar voor bent om op deze markt actief te worden. Tijdens de workshop krijgt u onder meer info over het algemene programma, hoe zich praktisch voor te bereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen.

Via de Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT uit onze provinciale kantoren, kan u extra begeleiding krijgen bij uw exportplan en aanpak. Of u kan bij ons terecht voor een Exportmeter, een gratis audit die u een uitgebreid overzicht biedt over wat uw bedrijf nog nodig heeft qua organisatie en processen om uw export te optimaliseren.

Groepszakenreis - 16 tot 20 maart 2020

Wij maken voor u een individueel afsprakenprogramma op maat. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers voorzien.

Evaluatiemoment - juni 2020

Met de andere deelnemers kan u opgedane ervaringen uitwisselen en we bespreken graag de mogelijke resultaten van uw deelname.

Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kunt u beroep doen op ons kantoor in Abidjan en op uw provinciaal FIT-kantoor. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt.

Ons aanbod

 • Wij hebben een kantoor ter plaatse (Abidjan), met kennis van de lokale markt.
 • Begeleidingstraject dat bestaat uit meerdere fases: intakegesprek en workshop, groepszakenreis, evaluatiemoment.
 • Extra begeleiding mogelijk: Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT en een export audit van uw bedrijf via de Exportmeter.
 • Ons kantoor in Abidjan verzorgt voor elke deelnemer, op basis van zijn bedrijfsprofiel en behoeftes, een individueel programma met afspraken bij potentiële Ivoriaanse partners en klanten.
 • Netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers.
 • Wij regelen de praktische zaken voor u (selectie van hotels, groepsverplaatsingen, zalen voor B2B’s,…).

Na dit begeleidingstraject kunt u blijvend beroep doen op ons kantoor ter plaatse en op uw provinciaal kantoor.
U staat er dus niet alleen voor! Flanders Investment & Trade en VOKA begeleiden u in uw exportplannen naar Ivoorkust.

Hotels & Vluchten

Flanders Investment & Trade zal u na het intakegesprek een vrijblijvend hotelvoorstel bezorgen voor uw overnachtingen en de vluchten voorstellen die aansluiten bij het programma. Meer informatie hierover volgt op het gepaste tijdstip.

Deelnameprijs

 • €400 (incl. btw) voor de groepszakenreis
 • €200 (excl. btw) voor de begeleidingssessies

Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

Bijkomende informatie

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Erna Janssens:
E: erna.janssens@fitagency.be
T: +32 2 504 88 10