U bent hier

Groepszakenreis ‘Start2Export2 Israël’

Is Israël nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Limburg het begeleidingstraject 'Start2Export2 Israël'.

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Israël
Wanneer
Van dinsdag 7 december 2021 tot vrijdag 10 december 2021
Waar
Tel Aviv, Israël
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA Kamer van Koophandel Limburg.

De Israëlische economie was voor de uitbraak van de COVID-19-pandemie in goeden doen. Feit is dat de coronacrisis ook Israël hard geraakt heeft. De lockdowns en de grote onzekerheid wereldwijd hebben een flinke impact gehad op het economische leven met dalende productiecijfers, een stijgende werkloosheid en een zwakkere vraag naar Israëls hightech producten in het buitenland als gevolg. De overheid en de Centrale Bank namen echter snel maatregelen om de bedrijven en werknemers te beschermen tegen de schok die de crisis teweegbracht.

De OESO gaat voor 2020 uit van een bbp-krimp van 6%, die in 2021 gevolgd zou worden door een gedeeltelijk herstel met een economische groei van 2,3% en volgens de Bank of Israel, zal de groei in het beste geval 6,5% zijn en in het slechtste geval 1% bedragen. Volgens het World Economic Forum (WEF) hoort Israël in de top 10 van landen die het snelst zullen herstellen van de economische crisis veroorzaakt door COVID-19 vanwege de stabiele economie en de sterke hightech sector.

Hierdoor zijn er niet alleen kansen voor Vlaamse fabrikanten van milieu en hernieuwbare energietechnologie maar ook voor leveranciers voor de gezondheids- en farmasector, ICT, voeding, smartcity en infrastructuursector. Op de website van Flanders Investment & Trade vindt u de landenpagina Israël met allerhande nuttige info over het land alsook uitgebreide info over de kansrijke sectoren.

Het loont natuurlijk de moeite om ook in deze moeilijke tijden op zoek te gaan naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten en diensten en het is belangrijk nieuwe contacten te leggen die u in de toekomst zult kunnen verzilveren. 

Start2Export2 Israël bestaat uit volgende onderdelen:

 • Online intakegesprek met FIT Tel Aviv: 2e helft maart 2021
 • Workshop: begin mei 2021
 • Groepszakenreis Israël: 7 tot 9 juni 2021 *
 • Evaluatie- en nazorgsessie: oktober 2021

* Uw veiligheid en gezondheid primeren. Deze zakenreis vindt plaats onder voorbehoud van de coronasituatie op dat moment. Indien de groepszakenreis niet in juni 2021 kan plaatsvinden, wordt deze wellicht verschoven naar 7 tot 9 december 2021.

Het begeleidingstraject Start2Export2 Israël in detail:

Online intakegesprek met FIT Tel Aviv: tweede helft maart 2021
Wij schatten in wat u verwacht van de Israëlische markt en evalueren of u er klaar voor bent om op deze markt actief te worden.
Via de Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT, gevestigd in alle provinciale kantoren, kan u extra begeleiding krijgen met uw exportplan en aanpak.
Zij kunnen u ook aanraden een Exportmeter te laten afnemen, dit is een soort audit die u een uitgebreid overzicht biedt over wat uw bedrijf nog nodig heeft qua organisatie en processen om export naar dit land aan te kunnen.

Workshop: begin mei 2021

Tijdens de workshop krijgt u o.a. info over het algemene programma, hoe zich praktisch voor te bereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen.

Groepszakenreis naar Tel Aviv: 7 tot 9 juni 2021

Wij maken voor u een individueel afsprakenprogramma op maat in Tel Aviv en omgeving. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers voorzien, evenals een kort seminarie waar deskundigen hun inzicht zullen delen over de Israëlische markt en het ondernemingsklimaat.

Evaluatiemoment: oktober 2021

Met de andere deelnemers kan u opgedane ervaringen uitwisselen en u kan ons iets vertellen over uw resultaten.

Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kunt u beroep doen op ons kantoor in Tel Aviv en op uw provinciaal FIT-kantoor. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt.

Ons aanbod

 • Wij hebben een kantoor ter plaatse (Tel Aviv), met kennis van de lokale markt.
 • Begeleidingstraject dat bestaat uit meerdere fases: intakegesprek en workshop, groepszakenreis, evaluatiemoment.
 • Extra begeleiding mogelijk: Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT en een export audit van uw bedrijf via de Exportmeter.
 • Ons kantoor in Tel Aviv verzorgt voor elke deelnemer, op basis van zijn bedrijfsprofiel en behoeftes, een individueel programma met afspraken bij potentiële Israëlische partners en klanten.
 • Netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers.
 • Een kort seminarie over de Israëlische markt en het ondernemingsklimaat
 • Wij regelen de praktische zaken voor u (selectie van hotels, groepsverplaatsingen, zalen voor B2B’s,…).

Na dit begeleidingstraject kunt u blijvend beroep doen op ons kantoor ter plaatse en op uw provinciaal kantoor.
U staat er dus niet alleen voor! Flanders Investment & Trade en Voka - Kamer van Koophandel Limburg begeleiden u in uw exportplannen naar Israël.

Programma groepszakenreis onder voorbehoud

Maandag - 07/06/2021: Vlucht Brussel-Tel Aviv, 's avonds briefing en diner
Dinsdag - 08/06/2021: Tel Aviv, seminarie/B2B/avondactiviteit
Woensdag - 09/06/2021: Tel Aviv, B2B en terugvlucht Tel Aviv-Brussel

Hotels & Vluchten

Flanders Investment & Trade zal u na het intakegesprek een vrijblijvend hotelvoorstel bezorgen voor uw overnachtingen en vluchten.
Meer informatie hierover volgt op het gepaste tijdstip.

Deelnameprijs

€ 500 voor de eerste deelnemer van het bedrijf (*)
€ 250 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf (*)

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van het begeleidingstraject en de groepszakenreis.
Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

(*) waarvan € 300 (€ 150 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf) zonder btw voor FIT en € 200 (€ 100) euro excl. btw voor VOKA Limburg.

U zal een aparte factuur van € 200  (+ € 100 EUR per bijkomende deelnemer) excl. btw ontvangen van VOKA Limburg voor hun diensten.

Uiterste inschrijvingsdatum?

Tot en met 22 februari 2021 of tot de actie volzet is.

Er worden slechts 15 bedrijven toegelaten. Snel inschrijven is dus de boodschap!