U bent hier

Begeleidingstraject ‘Start2Export2 Australië’

Is Australië nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade (FIT) en Voka Vlaams-Brabant het begeleidingstraject Start2Export2 Australië. 

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Australië
Wanneer
Van vrijdag 21 oktober 2022 tot zondag 30 oktober 2022
Waar
Sydney, Melbourne, Australië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka KvK Vlaams-Brabant.

Australië is met zijn hoogopgeleide en diverse beroepsbevolking, veilige en goed gereguleerde zakelijke omgeving en tal van onderzoeks- en ontwikkelingsinstellingen een erg kansrijke markt. Hebt u ambities om internationaal te ondernemen? Overweeg dan ook Down Under als afzetmarkt.

Verloop van het traject:

  • Online intake-sessie in mei 2022: individueel gesprek met Luca Bottallo (FIT Melbourne) over uw verwachtingen van de Australische markt en het potentieel van uw producten of diensten.
  • Workshop op 27 september 2022: tijdens de workshop krijgt u praktische tips aangereikt ter voorbereiding van de groepszakenreis.
  • Groepszakenreis van 21 t/m 30 oktober 2022: FIT zorgt voor een individueel afsprakenprogramma in Sydney en Melbourne op maat van uw bedrijf. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven en plaatselijke spelers en beslissingsnemers.  De groepszakenreis valt bovendien samen met de beurs All-Energy in Melbourne, het grootste evenement van Australië op vlak van duurzame energie. Bedrijven uit de energiesector worden dus extra aangemoedigd om deel te nemen.
  • Evaluatiesessie (+/- 3 maanden na afloop van de groepsreis): evaluatiemoment waar u uw ervaringen van de groepszakenreis kan uitwisselen met ons en met de andere deelnemers.

Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kunt u beroep doen op ons kantoor in Australië, uw provinciaal FIT-kantoor en VOKA. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt.

Om u een gepersonaliseerde opvolging te kunnen geven, is het aantal inschrijvingen beperkt tot 15 bedrijven. De inschrijvingen lopen tot 20 mei 2022 of tot het traject volzet is.

Een meer gedetailleerd programma kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Deelnameprijs


Bijdrage aan FIT: €500 voor de eerste deelnemer van het bedrijf (€250 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf);
De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van de groepszakenreis. Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

Bijdrage aan Voka Vlaams-Brabant: €200 excl. btw (€100 excl. btw per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf), voor het organiseren van de workshop en het nazorgevent voor de deelnemers.

Bijkomende informatie

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer De Vleeschouwer Karine:
E: karine.devleeschouwer@fitagency.be
T: +32 2 504 87 26

Schrijf u ook in voor

All Energy Australia (AEA) is een belangrijke beurs voor hernieuwbare energie in het algemeen. Clean energy zit in de lift, vooral gezien de geopolitieke evoluties van de laatste maanden. De Australische regering werkt aan een energietransitie van fossiele brandstof (steenkool en gas) naar hernieuwbare energie. In het verleden was de overheid vooral gefocust op grootschalige projecten rond zonne- en windenergie op het land, maar de laatste jaren is groene waterstof steeds belangrijker geworden. Bovendien keurde de federale overheid onlangs een wetgeving goed voor de ontwikkeling van windparken op zee.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Bouw, energie, machines en milieu
Doelmarkt
Australië
Wanneer
Van woensdag 26 oktober 2022 tot donderdag 27 oktober 2022
Waar
Melbourne, Australië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met agoria en De Blauwe Cluster.