U bent hier

Seminarie ‘Singapore ontpopt zich als Smart Nation’

We nodigen u graag uit op ons high-tech-seminarie “Singapore ontpopt zich als Smart Nation” op 15 december in Brussel. Waarom kiezen bedrijven voor Singapore, wat zijn de lokale opportuniteiten, wat zijn de mogelijkheden via het Smart Nation Platform, wat zijn de valkuilen, wat zijn de alternatieve opties in de regio, … U ontdekt het op dit seminarie!

Wat
Seminarie
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Dinsdag 15 december 2015, van 10.00u tot 14.00u
Waar
Brussel (routebeschrijving)
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Smart Nation Platform

Singapore staat bekend als innovatieve hub in Zuidoost-Azië. Het land zet nu nog meer in op digitalisering, interconnectiviteit, Big Data en analyse via hun "Smart Nation Platform". Paradepaardje daarbij is hun steun voor start ups, waar ze het grote verschil willen maken. Basisprincipes zijn "connect, collect and comprehend".

Ons seminarie gaat in op de rol die Singapore kan spelen voor Vlaamse bedrijven. Waarom kiezen bedrijven voor Singapore, wat zijn de lokale opportuniteiten, wat zijn de mogelijkheden via het Smart Nation Platform, wat zijn de valkuilen, wat zijn de alternatieve opties in de regio, …

Focust uw bedrijf op digitalisering, smart grids, dataverwerking en databeheer? Dan is deze infosessie ideaal voor u.

Dit seminarie is de eerste in een reeks acties over Singapore. Flanders Investment & Trade werkt hiervoor samen met Startups.be, net omdat Singapore interessant is voor typische "born globals" en ICT-bedrijven.

Programma

 • 10:00 - Registratie
 • 10:30 - Welkom door FIT
 • 10:35 - "Waar staat Singapore voor/vóór, in de regio?" door Ralph Moreau, Technologieattaché, FIT, Singapore
 • 11:05 - Bedrijfsgetuigenissen
  * Dirk Debraekeleer, CEO, Mediagenix
  * Bruno Lowagie, CEO, iText
  * Peter De Brabandere, CEO, Vivaldi Software
  * Jens Oreel, stichter, TravelPoint
 • 12:05 - Beschouwingen door Gerard Cockx, Ambassadeur van België in Singapore
 • 12:15 - Debat, gevolgd door Q&A
 • 12:40 - Toelichting van geplande acties
  * FIT-acties in de regio Zuidoost-Azië, FIT
  * Startups.be missie naar Singapore, Yeri Tiete, Startups.be
 • 12:50 - Netwerklunch

Het succesverhaal Singapore

De stadstaat Singapore viert dit jaar 50 jaar onafhankelijkheid. Ondanks de kleine oppervlakte van Singapore, het beperkt aantal inwoners en een gebrek aan grondstoffen, kende het land een exponentiële economische groei.

Singapore speelde haar strategische geografische locatie ten volle uit en zette in op een innovatieve en efficiënte economie en overheid. Dit vertaalde zich in een open en 'propere' economie, met een hubfunctie voor zakendoen in Zuid- en Zuidoost-Azië.

Het succesverhaal van Singapore is des te meer opmerkzaam als we het vergelijken met de buurlanden. Dat wil echter niet zeggen dat Singapore op haar lauweren kan rusten. Enerzijds is Singapore sterk afhankelijk van diezelfde buurlanden, die zelf ook met rasse schreden vooruitgang maken. Anderzijds wordt Singapore geconfronteerd met de pijnpunten eigen aan een geavanceerde economie zoals stijgende kosten, een beperkte groei van de bevolking, etc.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Sabine Vincke:
E: sabine.vincke@fitagency.be
T: +32 2 504 87 41