U bent hier

Trefdag ‘Russische aankoper chocolade, confiserie en bier’

Flanders Investment & Trade ontvangt op 29 mei 2020 de eigenaars van Praline RUS, een van de belangrijkere importeurs voor Belgische kwaliteitschocolade en confiserie.

Wat
Trefdag
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Vrijdag 29 mei 2020
Waar
Brussels
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Belgische chocolade is een populair niche product in Moskou en in Rusland. Aangezien niet alle Russen zich een dergelijk product kunnen veroorloven, is het belangrijk dat de verdeling gebeurt via de juiste kanalen.

Praline RUS is een gespecialiseerde importeur die al jaren ervaring heeft met het invoeren van Belgische chocolade en confiserie. Het bedrijf bestaat uit een enthousiast team dat actief zoekt naar nieuwe producten om de Russische klant te verwennen.

De firma werkt ook onder een eigen private label wat bijkomende mogelijkheden biedt voor Vlaamse exporteurs die al aanwezig zijn op de Russische markt of die niet onder eigen merk willen verkopen. De klanten zijn HoReCa en retail in het duurdere segment. Het is immers daar dat zich het grootste potentieel bevindt.

Praline RUS is goed op de hoogte van de smaken en tendensen die er momenteel heersen in Rusland en blijft voortdurend actief haar netwerk uitbreiden. Verder is het een betrouwbare partner die al in het verleden bewezen heeft nieuwe producten succesvol op de markt te brengen.

Een relatief nieuwe richting is de import van Belgisch bier. Hoewel vele (vooral grotere) Belgische merken al aanwezig zijn in Rusland, zijn er nog heel wat mogelijkheden voor kleinere brouwerijen die zich op een kennerspubliek richten. Ook hier zijn de juiste distributiekanalen erg belangrijk en Praline RUS richt zich nu net op de premium markt.

Op 29 mei 2020 biedt FIT de unieke mogelijkheid aan de producenten van chocolade, confiserie en bier die nog niet aanwezig zijn op de Russische markt of die willen werken onder private label om concrete contacten te leggen met Praline RUS. Meer informatie over het bedrijf vindt u hier

Enkel de bedrijven die door Praline RUS worden geselecteerd, dienen de deelnameprijs te betalen.

Prijzen

Forfaitaire kost€ 100