U bent hier

Webinar ‘Retail/levensmiddelenhandel trends in Duitsland’

Vergroot je marktkansen door een verbeterd inzicht in de Duitse retail! Welke ontwikkelingen zijn er, wat zijn de uitdagingen voor de Duitse retail, hoe snel breidt de onlinehandel (inclusief food) zich verder uit? Ontdek alles over de markbenadering van de Duitse retailketens tijdens het webinar op 5 juli 2022.

Wat
Seminarie / Infosessie
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Dinsdag 5 juli 2022
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Tijdens dit webinar praat Michael Gerling, CEO van het EHI Retail Institute in Keulen, ons bij over de recente ontwikkelingen, thema’s en vooruitzichten in de Duitse retailketens.

Meer dan 110 Duitse retailhandelsondernemingen zijn aangesloten bij het EHI, vooral bedrijven uit de levensmiddelenbranche, maar ook drogisterijketens, DIY, elektronica. Daarnaast telt het EHI een groot aantal andere leden (fabrikanten, technologieleveranciers, dienstverleners, …). Naast onderzoek over diverse thema’s (o.a. betalingssystemen, AI en Robotics, E-commerce, …) voor de Duitse retail, voert het Retail Institute consultancy-activiteiten uit en organiseert het diverse grote conferenties en ledenbijeenkomsten.

Michael Gerling beschikt over een ruime ervaring, een diepgaande kennis en een groot netwerk binnen het Duitse retaillandschap. Hopelijk zullen zijn inzichten en antwoorden op uw vragen u inspireren bij uw aanpak en benadering van de Duitse markt!

In het tweede deel van het webinar maakt u kennis met het innovatief testconcept ‘go2market’, dat uw product door Duitse consumenten laat testen, zowel in de prelisting als in de lancerings-/post-listing fase. De tweede testoptie gebeurt in een echte supermarktomgeving. Zo ontvangt de leverancier/fabrikant inzicht en feedback om het product af te stemmen op de doelgroep. De van origine Weense start-up beschikt over een dergelijke supermarktomgeving in Keulen en in Wenen.

Nieuwsgierig? Neem dan deel aan het kosteloze webinar - via Microsoft Teams - op dinsdag 5 juli 2022 van 11u tot 12u30. Bij de inschrijving kan u meteen 2 vragen vermelden.   

Tijdens het webinar zelf krijgt u ook nog de gelegenheid via de chatfunctie verdere vragen te stellen.

Programma

Deel 1: Infosessie Duitse retail algemeen 

11u00: Welcome and introduction speaker: Mevr. Katharina Desmet, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger te Keulen.
11u05 - 11u45: Challenges and opportunities in the German retail sector: Mr. Michael Gerling, CEO of EHI Retail Institute.
11u45 - 12u00: Q&A.

Deel 2: Case  

12u00 - 12u05: Introduction speaker: Mevr. Katharina Desmet.
12u05 - 12u20: 'go2market': innovative concept for product testing: Mr. Manuel Damhofer.
12u20 - 12u30: Q&A.
12u30: Final words and thanks: Mevr. Katharina Desmet. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 1 juli 2022. Enkele dagen voor de start van het webinar ontvangt u de link die u toegang tot het webinar geeft.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Vanderstappen Anke:
E: anke.vanderstappen@fitagency.be
T: +32 2 504 88 24