U bent hier

Opportuniteiten op de Senegalese markt

Hub.brussels, Flanders Investment & Trade en AWEX organiseren gezamenlijk een webinar over de zakelijke opportuniteiten in Senegal, in het kader van het “Plan Sénégal Emergeant”. Aansluitend op dit webinar volgen 2 dagen van b2b Matchmaking tussen Belgische en Senegalese bedrijven en partners via het platform B2match. 

Senegal is een beloftevol Afrikaans land voor Europese ondernemingen en investeerders. De afgelopen jaren heeft de Senegalese overheid ingrijpende hervormingen doorgevoerd om het zakelijke klimaat te verbeteren, investeringen te promoten en de ontwikkeling van de privésector te steunen.

Het is om deze reden dat een prinselijke missie werd gepland in 2020. Door de pandemie werd ze echter uitgesteld tot 2022.

Webinar

Dinsdag 25 mei 2021 - van 10 tot 12 uur

Webinar over de 10 kansrijke sleutelsectoren in Senegal.

Voorlopig programma: 

  • APIX (Agence Nationale pour la Promotion des Investissements et des Grands Travaux): Voorstelling van de Senegalese opportuniteiten;
  • Ivan Korsak (Belgisch economische en handelsattaché): de Belgische expertise & Forum de Dakar 22-24 Juni 2021;
  • Drie getuigenissen van Belgische ondernemingen: Emixis - Didier Gelin, Care4Water - Dominique Balcaen, Sea-Invest - Emmanuel Willems;
  • Hulp voor de financiering van projecten: Credendo - Mireille Janssens, Finexpo - Eric Strauwen, BIO (Belgian Investment Company for Developing Countries) - Maximilien d'Harcourt;
  • Vraag- en antwoordsessie.

Dit webinar zal volledig in het Frans plaatsvinden. 

B2b Matchmaking

Woensdag en Donderdag 26-27 mei 2021 - van 09 tot 12 uur & van 13 tot 16 uur

U kunt zelf uw profiel aanmaken via het platform B2match en b2b’s inplannen met de gewenste contactpersonen.

Praktisch

U kunt zich voor beide events via deze link inschrijven. U bepaalt zelf of u zowel wenst deel te nemen aan het webinar en de b2b Matchmaking of aan één van de twee events. 
Meer informatie over het webinar en de b2b Matchmaking vindt u terug op de afzonderlijke pagina's hieronder. 

Bij uw inschrijving is het belangrijk een zo compleet mogelijk profiel aan te maken op het platform B2match om de b2b's vlot te laten verlopen.
De gevraagde informatie voor het aanvullen van uw profiel moet in het Frans worden ingevoerd. Op die manier kunnen de Senegalese bedrijven en partners uw profiel raadplegen. 

Via het platform B2match kunt u op geplande tijdstippen afspraken vastleggen met bedrijven en partners actief op de Senegalese markt die interessant zijn voor u. Omgekeerd kunnen ook andere deelnemers afspraken inboeken in uw agenda. U hebt zelf de mogelijkheid om aan te duiden wanneer u beschikbaar bent en u kunt bij u ingeboekte afspraken bevestigen of weigeren.
Doelmarkt
Senegal
Wanneer
Van woensdag 26 mei 2021 tot donderdag 27 mei 2021
Waar
Online, Senegal
Organisatie
Flanders Investment & Trade