U bent hier

Seminarie ‘Ontbijtmeeting Botswana’

Flanders Investment & Trade organiseert op dinsdag 22 oktober 2019 vanaf 9u een gratis ontbijtmeeting in Brussel over Botswana. Dit evenement, in samenwerking met Awex en Hub.Brussels, biedt u ook de kans om HE Samuel OUTLULE te ontmoeten, ambassadeur van Botswana en hoofdspreker tijdens de sessie.

Wat
Seminarie
Doelmarkt
Botswana
Wanneer
Dinsdag 22 oktober 2019
Waar
AWEX kantoor, Place Sainctelette 2, 1080 Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en HUB.Brussels.

Botswana, gelegen in het noorden van zuidelijk Afrika, wordt algemeen beschouwd als een van de meest welvarende economieën van Afrika.

Ondanks een relatief kleine bevolking (2,2 miljoen inwoners) en een economie die nog steeds sterk afhankelijk is van zijn minerale hulpbronnen, heeft Botswana zeer goede economische fundamenten (hoogste BBP per hoofd van de bevolking in zuidelijk Afrika, groeipercentage hoger dan 4% in 2018...) en streeft een democratische transitie na die uiteindelijk grote kansen moet bieden voor Europese bedrijven.

Botswana staat momenteel op de 86ste plaats in de "Doing Business 2019" -ranglijst van de Wereldbank en behoort ook tot de Afrikaanse toplanden in de HDI (Human Development Index).

Dit seminarie, voorafgegaan door een ontbijt, biedt u een geweldige kans om meer te weten te komen over dit nog steeds relatief onbekend land voor Westerse exporteurs en/of investeerders.

Programma

09:00  Registratie en ontbijt

09:35  Welkomstwoord en presentatie van de ontbijtvergadering door de heer Dominique Delattre, Director Africa and Middle East (AWEX)

09:40  "Botswana: a land of opportunity, an economic development model" door HE Samuel OUTLULE, Ambassador of the Republic of Botswana

10:00  Presentatie van de kansrijke sectoren voor Europese bedrijven en investeerders door de heer Martin Phatsimo NTONGANA, Trade Attaché of the Embassy of Botswana

10:20  "Investment facilities in Botswana" door de heer Moemedi MOKGOSI, Executive Director BITC - London (Botswana Investment & Trade Center)

10:40  Q&A en uitwisselen van gedachten

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Debbie Impens:
E: debbie.impens@fitagency.be
T: +32 2 504 87 97