U bent hier

Groepszakenreis ‘Multisectoraal - Slovakije’

Slovakije is Vlaanderens zevende exportbestemming in Centraal- en Oost-Europa maar een blik op de cijfers leert dat het land snel aan belang wint in onze klantenranking.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Slovakije
Wanneer
Van maandag 27 november 2023 tot donderdag 30 november 2023
Waar
Bratislava, Slovakije
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Wil u de mogelijkheden voor uw bedrijf in Slovakije exploreren en daarbij gebruik maken van de diensten van Flanders Investment & Trade? Dan kan u onze multisectorale groepszakenreis naar Bratislava van 27 november tot 30 november 2023 nu al aanstippen in uw agenda.

De oorlog in Oekraïne trof de Slovaakse economie nog voor deze goed en wel had kunnen herstellen van de gevolgen van de coronapandemie. De fikse inflatie speelt het consumentenvertrouwen parten en de exportgeoriënteerde sectoren van de economie (bijvoorbeeld de zeer belangrijke auto-industrie) kunnen op dit moment minder bijdragen tot de groei door problemen in de wereldwijde bevoorradingsketens en de zwakkere vraag uit het buitenland. Voor 2022 wordt weliswaar nog steeds uitgegaan van een groei met +/- 2%. De overheid nam maatregelen om de koopkracht van burgers te beschermen en bedrijven te ondersteunen.

Analisten zijn voorlopig vrij optimistisch over de economische prestaties in 2023, met voorspelde groeicijfers tussen 2,5 en 3,5%. Slovakije is als EU-lid o.m. gefocust op de vergroening en digitalisering van de economie. De instroom van EU-middelen uit o.m. het NextGen EU programma zal de groei op middellange termijn betekenisvol ondersteunen. Deze publieke investeringen zullen bovendien ook de private investeringen ten goede komen.

Wat bieden we u?

  • Maak gebruik van de expertise van onze markt- en exportspecialisten.
  • Een intakegesprek met onze marktexpert in Slovakije waarin uw noden en wensen uitgebreid gewikt en gewogen worden.
  • Ons kantoor in Bratislava bereidt voor uw bedrijf een afsprakenprogramma op maat voor met nieuwe prospects.
  • Netwerkmoment met collega-ondernemers en interessante Slovaakse contacten.
  • Wij regelen de praktische zaken voor u (hotelkeuze, groepsverplaatsingen, …).

Interesse?

De inschrijvingen zijn nog niet opgestart.

Meld alvast uw interesse. Wij brengen u dan op de hoogte zodra inschrijven mogelijk is.