U bent hier

Groepszakenreis ‘Multisectoraal Mexico’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Mexico? Ontdek ze tijdens de groepszakenreis die Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.brussels, organiseert naar Mexico-City.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van zondag 6 november 2022 tot woensdag 9 november 2022
Waar
Mexico-City, Mexico
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.brussel.

Wat mag u verwachten?

  • Een individueel afsprakenprogramma met potentiële klanten en partners in Mexico City, voorbereid door de experts van ons lokaal FIT-kantoor in Mexico-City. In functie van het profiel van uw bedrijf kunnen er in onderling overleg ook meetings worden ingepland in andere steden;
  • Een officiële netwerkreceptie met plaatselijke beslissingnemers en relevante contacten;
  • We regelen ook een aantal praktische zaken (selectie passend hotel, groepsverplaatsingen).

Waarom Mexico?

Mexico is na Brazilië de 2 grootste markt in Latijns-Amerika en de 15e economie ter wereld. Het is tegelijk de 2e belangrijkste exportmarkt van Vlaanderen in Latijns-Amerika.

Het land heeft een grote interne markt van bijna 130 miljoen inwoners, veel natuurlijke rijkdommen en een zeer open economie. De jongste decennia kende het land een stabiele groei. Na een serieuze krimp in 2020 door de coronacrisis kende de economie in 2021 opnieuw een groei met 6,2%; voor 2022 verwacht het IMF een groei van 2,3%. De Mexicaanse peso noteert op dit moment hoger dan de koers van vóór de pandemie, wat ervoor zorgt dat de import uit Europa goedkoper is geworden.

Dat Mexico een open economie is, blijkt uit het groot aantal vrijhandelsakkoorden: 11 met 46 landen (waaronder de EU) waardoor meer dan 90% van zijn handel onder een FTA valt. Ondertussen is er ook een princiepsakkoord tussen de EU en Mexico voor een verbeterd handelsverdrag. Eens geratificeerd zal dit akkoord nieuwe perspectieven bieden door een nog sterker geliberaliseerde handel, met afschaffing van invoerrechten op bijna alle producten, betere toegang voor diensten, eenvoudiger douaneprocedures, ea.

Doelgroep

De groepszakenreis is multisectoraal en staat open voor bedrijven uit alle sectoren.

Houd er rekening mee dat Mexico een open en daardoor ook een competitieve markt is. We zien daarom vooral kansen voor kwalitatieve, high tech en “added value” oplossingen in uiteenlopende sectoren zoals automotive, transport & logistiek, bouw, olie & gas, chemie, agro-industrie, voeding en dranken ...(opsomming niet limitatief).

Hebt u vragen over de specifieke afzetkansen voor uw technologie/diensten in Mexico, dan biedt de fysieke Exportbeurs in Brussel van 21 tot 23 juni u de kans om dit in een 1-op-1 meeting te bespreken met Wim Van Cauteren, Vlaams economisch vertegenwoordiger in Mexico. Inschrijvingen en meer info.

Programma

Zondag 6 november

’s Avonds               Kick-off briefing voor alle deelnemers & gezamenlijk diner  

Maandag 7 november

Ganse dag              Individueel b2b-programma

Dinsdag 8 november

Ganse dag              Individueel b2b-programma
’s Avonds               Netwerkreceptie op de residentie van de Belgische Ambassadeur

Woensdag 9 november

Ganse dag              Individueel b2b-programma in Mexico City of andere steden

Vakbeurzen

Indien relevant voor uw bedrijf kan u in de week van de groepszakenreis een bezoek brengen aan één van de volgende beurzen:

  • Expo Agroalimentaria van dinsdag 8 tot vrijdag 11 november 2022 in Guanajuato (1u vliegen van Mexico-City): de belangrijkste beurs voor toeleveranciers aan de landbouwsector in Mexico; 
  • Intertraffic van dinsdag 8 tot donderdag 10 november 2022 in Mexico-City: beurs/congres voor toeleveranciers aan wegenbouw & verkeerstechnologie-bedrijven, georganiseerd door de Nederlandse beursorganisator RAI;
  • Expo Lighting America van dinsdag 8 november tot donderdag 10 november 2022 in Mexico-City: de belangrijkste beurs voor verlichtingsproducten in Mexico; focus op het residentieel segment. 

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Prijzen

Prijs per 1e deelnemer€ 500
Prijs per extra deelnemer€ 250

Nog vragen?

Contacteer Vincke Sabine:
E: sabine.vincke@fitagency.be
T: +32 2 504 87 41