U bent hier

Prinselijke missie ‘Japan onder leiding van H.K.H. prinses Astrid’

Op zoek naar een nieuwe afzetmarkt? Benieuwd naar het start-up ecosysteem in Japan? Of graag met een lokale partner in Japan in zee gaan? Mis deze kans niet en leg heel wat waardevolle contacten tijdens deze Belgische economische missie onder leiding van H.K.H. prinses Astrid en minister-president Jan Jambon. 

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Japan
Waar en Wanneer
 • Tokio (inschrijvingen afgesloten)
  Tokio, Japan
  Van maandag 5 december 2022 tot dinsdag 6 december 2022
 • Nagoya (inschrijvingen afgesloten)
  Nagoya, Japan
  Woensdag 7 december 2022
 • Osaka (inschrijvingen afgesloten)
  Osaka, Japan
  Van donderdag 8 december 2022 tot vrijdag 9 december 2022
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Agentschap voor Buitenlandse Handel, Awex en hub.brussels.

Wat mag u verwachten?

Een afsprakenprogramma met potentiële partners en klanten op maat van uw bedrijf, inspirerende bedrijfsbezoeken en boeiende gesprekken met lokale spelers, beslissingsnemers en bedrijven uit de delegatie tijdens de vele netwerkmomenten. En dat alles zonder veel praktische rompslomp, want dat regelen wij voor u.

Technologie vormt de rode draad door het programma. Bedrijven uit volgende sectoren kunnen alvast een boeiend programma verwachten: 

 • Digitalisatie
 • Greentech
 • Health tech, biotech & life sciences
 • Toelevering aan de autosector
 • Voeding & drank

Een bezoek aan de volgende steden staat op het programma : 

 • Tokyo – De regio rond Tokyo staat voor ongeveer 40% van de Japanse economie. Heel wat Japanse multinationals hebben hier hun hoofdkwartier. Tokyo is niet alleen de politiek-financiële slagader van Japan; het vormt ook de thuisbasis van een bruisend ecosysteem voor tech start-ups.
 • Nagoya – Nagoya en omgeving is het toonaangevende centrum van de Japanse auto-, luchtvaart- en robotica-industrie. Door zijn centrale ligging in Japan heeft Nagoya zich ontwikkeld tot een logistieke pool, met automotive logistics als speerpuntsector.
 • Osaka – Osaka heeft een sterke traditie in farmaceutica, medische toestellen, biotech en life sciences. Het speelt een toonaangevende rol in de chemische industrie en de textielsector van Japan. De Osaka-regio vormt daarnaast de thuisbasis van tal van Japanse importeurs in de voedingssector.

Start-up Track

Tijdens de missie wordt een afzonderlijk programma - Prinselijke missie Japan - startup track - voorzien specifiek voor startups & scaleups (uit alle sectoren), met onder meer een deelname aan Techbizkon op de campus van TOYOTA Connected in Tokio. 3 Vlaamse startups uit de mobility-sector krijgen een unieke kans om hier te pitchen voor een Japans doelpubliek.
Voor deze 'Start-up track' is inschrijven via de 'Ik wil deelnemen' knop hieronder verplicht, u kiest zelf in welke steden u wenst deel te nemen aan de missie. Geef zeker in de vragenlijst (laatste vraag) aan, indien u als start-up deelneemt onder het 'Startup Track'.

Voor meer info over de kansrijke sectoren van Japan verwijzen we naar de landenpagina op onze website.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Surinx Michèle:
E: michele.surinx@fitagency.be
T: +32 2 504 87 91