U bent hier

Beursdeelname ‘IE Expo Guangzhou 2021’

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Flanders Investment & Trade zal samen met de vertegenwoordigers van de Vlaamse provincies in China met een fysieke onthaalstand aanwezig zijn op de IE Expo voor Environmental Technology in Guangzhou. 

Chinese Cleantech blijft een opportuniteit voor Vlaamse bedrijven.

In het 14e 5-jarenplan heeft China ambitieuze doelstellingen vooropgezet op het vlak van energie en koolstofintensiteit van hun economie en doelstellingen om niveaus van water-, lucht- en bodemverontreiniging naar beneden te halen.

Flanders Investment & Trade, de Vlaamse provincies en Cleantech Flanders ondersteunen Vlaamse cleantech bedrijven in China reeds actief met het Cleantech Route China programma. Via onze missies en contacten in de sector werden de volgende aantrekkelijke niches geïdentificeerd waar een blijvende nood is aan buitenlandse innoverende technologie:

 • afvalbeheer;
 • bodemsanering;
 • waterzuivering;
 • luchtzuivering;
 • monitoring van het leefmilieu.
Wat
Beursdeelname, Product Sample Booth en Onthaalstand
Doelsector
Milieu
Doelmarkt
China
Wanneer
Van woensdag 15 september 2021 tot vrijdag 17 september 2021
Waar
Guangzhou, China
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Waarom deelnemen?

 • IE Expo Guangzhou is dé leidende expo voor milieutechnologie in het zuiden van China.
 • De provincie Guangdong levert de grootste bijdrage tot China’s bnp en zal daarom ook een belangrijk deel van de inspanningen moeten dragen om de milieudoelstellingen in de komende jaren te bereiken.
 • Tijdens een bezoek van de Belgische ambassadeur in maart 2021 heeft de gouverneur van Guangdong gewezen op de Belgische expertise en de nood aan internationale samenwerking in CleanTech en ClimateTech.
 • Door een nauwe samenwerking met het team van FIT in Guangzhou en de vertegenwoordigers in China van de Vlaamse provincies willen wij uw bedrijf ondersteunen om gekwalificeerde leads te genereren op de expo en om een follow-up hybride overleg met uw bedrijf op te zetten, die de basis kunnen leggen voor toekomstige contracten.

Ons aanbod:

FIT zal aanwezig zijn met een product sample booth (PSB) en met een onthaalstand. Wij presenteren in uw naam uw producten, stalen en brochures aan Chinese aankopers op onze Vlaamse stand op IE Expo. Vertegenwoordigers van uw bedrijf in China kunnen ook op onze stand aanwezig zijn.

-Product sample booth:         

 • Een PSB is een laagdrempelig alternatief voor een 'klassieke' beursdeelname. Het betreft een open ruimte die u deelt met andere bedrijven. Op deze manier kan u tegen een voordelig tarief uw brochures, producten en stalen presenteren.
 • De huidige omstandigheden maken het afreizen naar China onmogelijk. Voor deelname aan deze PSB dient u een lokale vertegenwoordiger af te vaardigen.
 • Wij verzorgen het onthaal en richten de stand in.
 • U betaalt € 250 (kmo) of € 500 (niet-kmo) als bijdrage in de organisatiekosten.

-Onthaalstand:

 • FIT voorziet kosteloos een centraal onthaalpunt dat kan benut worden als zelfstandig meeting point en als info/cataloogstand.
 • U hoeft zelf niet af te reizen, FIT Guangzhou en POM vertegenwoordigen u graag.
 • Wij behartigen uw belangen aan de hand van de ons toegestuurde promomateriaal (catalogi, posters, etc.). Details i.v.m. de verzending volgen later.
 • Wij bezorgen u achteraf de feedback. 

Vereisten voor deelname en registratie:

 • U heeft een cleantech product met een duidelijk technologisch of innovatief voordeel.
 • U wilt zich inzetten op de Chinese markt met een hybride aanpak tijdens de COVID-19 reisbeperkingen en u wilt ook de nodige inspanningen leveren in aanloop naar en ter opvolging van de beurs.
 • Ons team heeft een basisbegrip van uw product en verkoopsargumenten nodig om geinteresseerde kopers te kunnen informeren en kwalificeren tijdens de expo. 

De actie omvat de volgende stappen:

 1. Deelname registratie van uw bedrijf.
 2. Online intake-gesprek om uw product, verkoopsargumenten en doelklanten te begrijpen.
 3. Versturen van promotiemateriaal (online en print) en samples.
 4. Deelname van FIT en de Vlaamse provincies aan de expo om uw bedrijf te vertegenwoordigen.
 5. Kwalificatie van leads met informatieve template en online debrief overleg met uw bedrijf.
 6. Opzetten van follow-up 1-1 overleg meetings met de gekwalificeerde leads.

Corona info:

In het kader van het door Flanders Investment & Trade gelanceerde "corona Exit-plan" (en meer specifiek het 'Reboot your Export'-pakket) wordt veel aandacht besteed aan de beursdeelnames, een belangrijke marketingtool voor de Vlaamse exporteurs, ook in het postcoronatijdperk . Graag laten we u in dat verband weten dat FIT tijdelijk een aanzienlijke korting zal aanbieden op de deelnameprijs (enkel voor kmo's), die automatisch is verrekend in de hierbij gecommuniceerde tarieven en aldus zal worden gefactureerd. Op deze manier hoopt FIT een belangrijke drempel weg te nemen voor Vlaamse bedrijven die de komende maanden opnieuw wensen deel te nemen aan vakbeurzen en conferenties in het buitenland.

Gezien de huidige onzekerheid die wij u ook graag op de geactualiseerde deelnamevoorwaarden van FIT, en specifieke op de tijdelijke mogelijkheid om de betaling in twee schijven te voldoen (50% voor de beurs en 50% uiterlijk 60 dagen na afloop van het evenement). Daarnaast heeft u, overeenkomstig artikel 17 van de algemene voorwaarden, ook recht op een volledige terugbetaling van het deelnamebedrag indien de beurs wegens overmacht niet kan doorgaan zoals voorzien. Voor meer info, zie de deelnamevoorwaarden.

Prijzen

Voor kmo's*: Voor grotere ondernemingen:
Prijs Product Sample Booth (PSB)€ 250€ 500

(*) Volgens de Europese basisdefinitie is een 'kmo' een onderneming die maximaal 250 werknemers in dienst heeft en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro of een balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro realiseert.

Nog vragen?

Contacteer Man Ka Yee:
E: kayee.man@fitagency.be
T: +32 2 504 87 88