U bent hier

Beursdeelname ‘Hannover Messe - Hannover’

Stel u kandidaat en krijg een gratis demoruimte ter beschikking op de Vlaamse imagostand op Hannover Messe 2023.

Stel u kandidaat en maak kans om met een demo aanwezig te zijn op de volgende editie van de Hannover Messe van 17 april tot 21 april 2023. Er is een zeer beperkt aantal plaatsen, dus snel reageren is de boodschap!

Wat
Beursdeelname en Onthaalstand
Doelsector
Machines
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van maandag 17 april 2023 tot vrijdag 21 april 2023
Waar
Hannover, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

De Hannover Messe blijft, ook in het post-COVID tijdperk, één van de meest toonaangevende internationale vakbeurzen voor de technologische industrie. De beurs staat dan ook sinds jaar en dag bekend als een belangrijk wereldforum voor alles wat te maken heeft met Industrie 4.0.

De volgende editie van de Hannover Messe gaat door van 17 april tot en met 21 april 2023. Gedurende 5 dagen presenteren meer dan 5.000 standhouders aan zo’n 200.000 bezoekers (cijfers 2019) hun nieuwste technologieën en diensten waarmee ze oplossingen bieden die aansluiten bij de belangrijkste industriële trends en uitdagingen.

https://www.hannovermesse.de/en/expo/topics/

Flanders Investment & Trade zal, in nauwe samenwerking met Flanders Make, Agoria en VLAIO, opnieuw een Vlaamse imagostand organiseren die de sterktes van de Vlaamse maakindustrie visualiseert. Voor het invullen van de stand worden een aantal demo’s geselecteerd die aantrekkelijk, toonaangevend én representatief zijn voor de hoogwaardige Vlaamse technologie.

Geïnteresseerde Vlaamse bedrijven kunnen zich dan ook kandidaat stellen om aanwezig te zijn met een demo. De kandidaturen worden verzameld door FIT en de partners, waarna een jury -bestaande uit leden van de Vlaamse ‘taskforce’ verantwoordelijk voor het opzetten van de stand (FIT, VLAIO, Agoria, Flanders Make)  -  zal beslissen welke demo’s effectief worden weerhouden.        

Ons aanbod:

 • Er wordt u een gratis demoruimte op de stand aangeboden tijdens de volledige duur van de beurs (17 – 21 april 2023)
 • Uw bedrijf krijgt een specifieke vermelding op de stand (bv. i.h.k.v. een project dat mee tot stand kwam dankzij ondersteuning door de Vlaamse overheid) en wordt ook meegenomen in alle communicatie die rond de Vlaamse imagostand wordt uitgestuurd
 • Uw bedrijf maakt mee deel uit van het “grotere verhaal” omtrent de Vlaamse maakindustrie dat FIT en de partners willen uitdragen op de beurs (NB we vragen u dan ook dit verhaal mee te kaderen t.b.v. de bezoekers, het gaat m.a.w. NIET om een commerciële groepsstand)
 • Uw bedrijf zorgt zelf voor: verplaatsing van de demo en personeel naar de Hannover Messe, transportkosten, verblijf en accommodatie van personeel ter plaatse.
 • Facultatief : wie effectief erkend wil worden als ‘co-exposant’, met een eigen vermelding in de officiële beurscatalogus en alle bijhorende marketing diensten (hybride pakket), betaalt hiervoor een marketing fee van 390 EUR (gefactureerd door FIT).

Randvoorwaarden/selectiecriteria (dit moet duidelijk behandeld worden in de kandidatuur)

 • Het bedrijf beschikt over een legale entiteit in Vlaanderen die verband houdt met de demo
 • De demo toont een ‘state-of-the-art’ product/technologie/proces/oplossing dat past binnen de thema’s van de beurs. De getoonde technologie moet voldoende matuur zijn om een internationaal publiek aan te spreken, dus geen ontwikkelingen die nog in de conceptfase of een heel vroeg stadium zijn.
 • De demo is voldoende attractief voor het aantrekken van bezoekers naar de stand 
 • De ruimte die wordt ingenomen door de demo is beperkt, max 3 m2  (geen grote machines)
 • Er zal gedurende de volledige duur van de beurs iemand aanwezig zijn om de demo te bedienen en/of toe te lichten (ook binnen het grotere verhaal omtrent de sterktes van de Vlaamse maakindustrie)
 • De demo houdt verband met een project of actie tot stand gekomen met financiering/steun van de Vlaamse Overheid (VLAIO, Flanders Make, FIT, …)
 • Bedrijven die een vorige keer reeds op de stand zijn opgenomen, kunnen opnieuw hun kandidatuur indienen mits er een duidelijke progressie is. Als er meer valabele projecten zijn dan plaatsen, zal evenwel de voorkeur worden gegeven aan bedrijven die voor de eerste keer deelnemen.

Bent u een start-up?

Start-ups verwijzen we graag door naar de Startup Area van Hannover Messe.
Hannover Messe is een wereldwijde hub waar u als start-up uw producten/projecten kan presenteren, steun en financiering kan vinden, succesvolle allianties kunt smeden,…

Meer info: https://www.hannovermesse.de/en/for-exhibitors/display-categories/future-hub/participation-options-startup-area

Uw kandidatuur:

Dien uw kandidatuur in door een e-mail te sturen (NIET via 'ik wil deelnemen' knop) naar Flanders Investment & Trade, t.a.v. mevr. Ka Yee Man (kayee.man@fitagency.be) en de heer Jeroen De Vuyst (jeroen.devuyst@fitagency.be) (eventueel met kopie aan de partnerinstantie) met volgende informatie:

 • Naam en adres van het bedrijf
 • Naam contactpersoon
 • Aantal aanwezige personen op de beurs gepland
 • Korte beschrijving van de demo (indien mogelijk, graag met foto’s of tekeningen)
 • Oppervlakte die de demo nodig heeft
 • Technische vereisten: elektriciteit (voltage en stroomsterkte), perslucht, water, wifi, …

Deadline kandidaturen:

Vrijdag 13 januari 2023

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Man Ka Yee:
E: kayee.man@fitagency.be
T: +32 2 504 87 88