U bent hier

Groepszakenreis ‘Food & Beverage Technology in Griekenland’

FIT neemt, samen met de Agoria’s Food & Beverage Technology Club, voedingstechnologiebedrijven mee naar Griekenland!

Wat
Groepszakenreis
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Griekenland
Wanneer
Van maandag 22 april 2024 tot donderdag 25 april 2024
Waar
Athens, Griekenland
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Agoria.

De Griekse voedings- en drankenindustrie heeft belangrijke stappen voorwaarts gezet en bevindt zich op een indrukwekkend traject van ontwikkeling en modernisering. Tegelijkertijd wordt ze geconfronteerd met een reeks uitdagingen zoals de indrukwekkende verschuiving van consumenten naar gezonde en innovatieve voeding en de grootschalige wijzigingen die worden opgelegd aan productiemethoden door de klimaatverandering en de inzet om de uitstoot te verminderen. 

Potentieel

Griekse F&B bedrijven:

 • zijn op zoek naar nieuwe technologieën om producten met een hoge voedingswaarde te produceren en tegelijkertijd te investeren in veilige, duurzame voedselsystemen en het beheer van de toeleveringsketen.
 • investeren in de verpakking, export en marketing van traditionele Griekse basisvoedingsmiddelen zoals olijfolie, kruiden en aquacultuur.
 • willen hoogwaardige productlijnen, gebaseerd op de wereldwijde trends van het "mediterrane dieet" en de exploderende biologische voedingssector.
 • gaan investeren in de productie van massaproducten voor huismerken of merkproducten, waarbij wordt geprofiteerd van de Griekse toegang tot de opkomende groeimarkten in Zuidoost-Europa, waar Griekse F&B-bedrijven een uitgebreid productie- en distributienetwerk hebben.

Wat bieden wij u?

 • Een gezamenlijk bezoek aan meerdere voedingsproducenten in Athene en Thessaloniki.
 • Expertise van onze marktspecialist in Griekenland.
 • Een netwerkreceptie op de residentie van de Belgische ambassadeur.
 • Netwerkmomenten met collega-ondernemers tijdens diner en lunch.
 • Alle groepsverplaatsingen in Athene, Thessaloniki en tussen beide steden.

Voorlopig Programma - onder voorbehoud van wijzigingen

Maandag 22 april  2024
 • Heenvlucht Brussel-Athene
 • Welkomstdiner
Dinsdag 23 april 2024

Het bedrijf Loulis Mills is actief in Griekenland en Bulgarije met vier ultramoderne fabrieken die een leidende rol spelen binnen de Griekse meelindustrie. Het bedrijf biedt meer dan 285 meelproducten, 770 eindproducten van meel en 41 consumptiegoederen, waardoor het grootste assortiment producten voor professionals wordt gegarandeerd. In 2022 bedroeg de geconsolideerde omzet ongeveer €197,91 miljoen, tegenover €134,91 miljoen in 2021.

Het bedrijf Papadopoulos bezit vier productiefaciliteiten, in Athene, de regio Attica, Volos en Thessaloniki, die zijn uitgerust met moderne technologie voor de productie van een breed scala aan producten. Het bedrijf produceert voedingsproducten uit 5 categorieën (koekjes, brood, zoute snacks, broodvervangers en mueslirepen), waaronder meer dan 200 producten. Tot de bekendste producten behoren chocoladekoekjes, de Caprice Wafer Rolls, de Digestive en de Petit-Beurre koekjes. Ten slotte is het bedrijf actief in meer dan 67 landen, met een omzet van €185 miljoen.

 • Groepstransfer naar de residentie van de Ambassadeur in Athene
 • 19:00 – 21:00 Netwerkevent
Woensdag 24 april 2024

Delta Foods richt zich op de toekomst en duurzame ontwikkeling. Hun productaanbod omvat melk, yoghurt en yoghurtdesserts, sap en thee, Milko en koffiedranken, op plantaardige producten, baby- en kindervoeding, kaasproducten en professionele producten, die voldoen aan de voedingsbehoeften van een breed doelgroep. Het bedrijf bezit twee productiefaciliteiten in Athene en Thessaloniki. In 2006 was Delta betrokken bij de fusie die leidde tot de oprichting van de VIVARTIA GROUP. In 2022 behaalde de Vivartia Group een belangrijke mijlpaal door een totale omzet van €684 miljoen te bereiken. Momenteel opereert het bedrijf als een dochteronderneming van de VIVARTIA GROUP, met een opmerkelijke aanwezigheid in het buitenland.

Puratos is een wereldleider in het leveren van innovatieve ingrediënten en oplossingen aan de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector, met haar hoofdzetel in België. In Griekenland biedt het bedrijf een breed scala aan kwaliteitsvolle producten op maat van ambachtelijke en industriële producenten. Hun portfolio omvat bakkerijverbeteraars, zuurdesems, bakkerijmixen, vullingen en chocoladeproducten. Puratos Greece heeft zijn belangrijkste productiefaciliteit in Athene en een filiaal in Thessaloniki.

BakeHellas, met werkzaamheden in Griekenland en Cyprus, is gespecialiseerd in de productie van bevroren bakkerij- en banketbakkerijartikelen. Het bedrijf heeft aanzienlijk geïnvesteerd in twee ultramoderne faciliteiten in Griekenland, waardoor het een heel belangrijke leverancier is geworden van voorgebakken bevroren bakkerijproducten. Door het focussen op professionele klanten, levert het een breed scala aan vestigingen, waaronder supermarkten, cafés en hotels. Een belangrijke mijlpaal werd bereikt in 2020 toen La Lorraine Bakery Group een aandeel van 50% verwierf in BakeHellas. Tegen 2022 bereikten de verkopen van het bedrijf €13 miljoen, wat de sterke groei en marktpositie ervan aantoont.

Donderdag 25 april 2024

Het diepvries- en versvoedingsbedrijf Barba Stathis heeft zijn productie in Thessaloniki. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten, waaronder geselecteerde groenten en peulvruchten, traditionele Griekse recepten met groenten, diepgevroren aardappelen, pasta met groenten, verse salades, tomatenproducten en complete maaltijdoplossingen op basis van een plantaardig dieet. In 2006 was Barba Stathis betrokken bij de fusie die leidde tot de oprichting van VIVARTIA GROUP. In 2022 bereikte de Vivartia Group een belangrijke mijlpaal, met een omzet van in totaal €684 miljoen.

 • Terugvlucht: Donderdag 25/4 of vrijdag 26/4 terugvlucht vanuit Thessaloniki of Athene (tbc)

Prijs

 • 400 €  per persoon

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten, groepsverplaatsingen en deelname aan alle beschreven activiteiten.
Niet inbegrepen zijn overnachting, vluchten en individuele kosten. 

Reis en verblijf

Hotelvoorstel: Na registratie bezorgen wij u vrijblijvend de boekingslink - richtprijs 175 Euro.

Vluchtsuggesties

 • Heenvlucht: Maandag 22/4 SN3245 Brussel 10.50 – Athene 15.00
 • Terugvlucht: Donderdag 25/4 of vrijdag 26/4 terugvlucht vanuit Thessaloniki of Athene (tbc)

Enkele cijfers van de Griekse F&B-sector:

 • Bijna 1/3 (28%) van de totale Griekse verwerkende industrie komt uit de F&B-sector.
 • De F&B-sector heeft ongeveer 111.000 werknemers, wat neerkomt op 36% van het totale aantal werknemers in de verwerkende industrie.
 • De top 5 subsectoren (zuivel, bakkerij, dranken & dranken, fruit & groenten, vlees) vertegenwoordigt ¾ van de totale omzet en meer dan 70% van het totale aantal werknemers en bedrijven.
 • 63% van de totale omzet van de sector komt van 1% van de bedrijven.
 • In Griekenland zijn er 41 start-ups op het gebied van voedingstechnologie.
 • Voedselverwerking heeft ook het grootste aandeel in termen van bruto toegevoegde waarde (24,6%), terwijl het op de tweede plaats staat voor wat betreft productiewaarde (24,3%) en omzet (25,2%).

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Bruyland Kathleen:
E: kathleen.bruyland@fitagency.be
T: +32 9 216 66 73