U bent hier

Beursdeelname ‘FEINES ESSEN+TRINKEN (Symposium) - München - "Vlaanderen gastland"’

In 2019 voorziet FIT éénmalig een deelname aan het tweedaagse FEINES ESSEN & TRINKEN Symposium in München (9-10 mei 2019), de belangrijkste conferentie en vakbeurs (markplaats) voor de Duitse retailsector, waar VLAANDEREN in 2019 is uitgeroepen tot GASTLAND/GASTREGIO.

Wat
Beursdeelname, Groepsstand en Product Sample Booth
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van donderdag 9 mei 2019 tot vrijdag 10 mei 2019
Waar
München, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

In 2019 voorziet FIT éénmalig een deelname aan het tweedaagse FEINES ESSEN & TRINKEN Symposium in München (9-10 mei 2019), de belangrijkste conferentie en vakbeurs (markplaats) voor de Duitse retailsector, waar VLAANDEREN in 2019 is uitgeroepen tot GASTLAND/GASTREGIO.

Het gastlandstatuut houdt in dat Vlaanderen een centraal gesitueerd paviljoen ter beschikking krijgt van 150-200m², waar ‘premium’ producten uit onze regio op een interactieve manier (adhv demo’s en tastings) aan een professioneel publiek kunnen worden voorgesteld. Daarnaast zal Vlaanderen ook in de kijker worden gezet tijdens de zgn ‘welcome evening’ op 9/5 (netwerkevent op beursvloer, met culturele/muzikale omlijsting), de conferentie op 10/5 (waar we een ‘keynote’ spreker kunnen aanbrengen) en de gala-avond op 10/5 (die we kunnen sponsoren met Vlaamse kwaliteitsproducten). De organisatoren zullen tevens een grootschalige PR campagne lanceren t.b.v. de Vlaamse bedrijven, en zullen de belangrijkste spelers uit de Duitse retailsector (zoals Metro, Edeka, REWE, …) in direct contact brengen met onze Vlaamse producenten. FIT speelt graag in op deze unieke opportuniteit , met de ondersteuning en actieve medewerking van cruciale partners zoals FEVIA, VLAM, Horeca Vlaanderen/Toerisme Vlaanderen en de Algemene Afvaardiging van Vlaanderen in Berlijn. 

Opgelet ! Het aantal plaatsen is beperkt ! Vlaamse bedrijven met concrete interesse voor de Duitse (retail)markt die specifieke culinaire specialiteiten of hoogwaardige artisanale producten in hun aanbod hebben, deze op een interactieve manier kunnen presenteren en van oordeel zijn dat zij in aanmerking komen voor deelname, kunnen zich reeds aanmelden.

FIT biedt u daarbij de keuze tussen twee formules :

* Product Sample Booth (1500€/KMO ; 3000€ niet KMO)

* Individuele standmodule (350€/m² KMO ; 500€/m² niet KMO)

De selectie van de producten zal gebeuren op basis van de volgende criteria :

-het dient om hoogwaardige (artisanale) kwaliteitsproducten of Vlaamse culinaire specialiteiten te gaan

-de producten moeten op een aantrekkelijke, interactieve manier (adhv tastings of demo's) kunnen gepresenteerd worden

-de producten dienen 'export proof' te zijn ; idealiter bestaat er al een introductie op de Duitse markt

-er dient voldoende diversificatie te zijn in het aanbod : indien meerdere bedrijven met hetzelfde type product zich aanmelden, zal - mits ze voldoen aan bovenstaande voorwaarden - worden gewerkt volgens het principe 'first come, first served' (de organisatie wenst zich te beperken tot max 15-20 producten).

We laten u na aanmelding zo snel mogelijk weten of uw kandidatuur wordt weerhouden.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Bea Kestens:
E: bea.kestens@fitagency.be
T: +32 2 504 88 38