U bent hier

Groepszakenreis ‘Expo 2020 Dubai: Vlaamse week met focus op innovatie en duurzaamheid’

Uitstel is geen afstel. Op 1 oktober 2021 gaat in Dubai de 35ste wereldtentoonstelling van start, die een hoogmis wordt voor technologie en innovatie. Ook Vlaanderen toont het beste van zichzelf tijdens de Vlaamse week. 

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van zondag 24 oktober 2021 tot donderdag 28 oktober 2021
Waar
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Expo 2020 Dubai zet bakens voor de toekomst uit

Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 vindt in Dubai de 35ste wereldexpo plaats met als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Aan de hand van drie subthema’s - 'opportunity', 'mobility' en 'sustainability' - wil deze expo inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven.

Het wordt de eerste wereldtentoonstelling die georganiseerd wordt in de Verenigde Arabische Emiraten en bij uitbreiding in de regio Midden-Oosten - Afrika - Zuid-Azië. Er worden meer dan 25 miljoen bezoekers verwacht.

Ook Vlaanderen tekent present

Wereldexpo’s zijn uitgegroeid tot een belangrijk commercieel en zakelijk platform van globale omvang. Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn bovendien een belangrijke businesshub. Verwacht wordt dan ook dat de economische impact van deze wereldexpo de vorige edities zal overtreffen. Ook België en Vlaanderen kunnen niet ontbreken in Dubai. Het thema van Expo 2020 sluit perfect aan bij de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen versnelt!’. De wereldexpo is dan ook een uitgelezen kans om Vlaanderen als regio van bewezen sterktes en potentieel te promoten.

Tijdens de 'Vlaamse week' van 24 tot 28 oktober trekt een groepszakenreis onder leiding van minister-president naar Dubai. 

Meer informatie over het programma volgt.

Interesse?

De inschrijvingen zijn nog niet opgestart.

Meld alvast uw interesse. Wij brengen u dan op de hoogte zodra inschrijven mogelijk is.