U bent hier

Seminarie / Infosessie ‘Enabel en de private sector’

De globale ontwikkelingsgemeenschap is de laatste jaren tot de conclusie gekomen dat de private sector een essentiële rol te spelen heeft bij de uitvoering van haar projecten. De economische groei is immers essentieel bij de bestrijding van armoede en ongelijkheid, vooral nu die door de COVID-19 crisis onder druk staat. Op 28 september 2020 tekenden Enabel, het uitvoerend agentschap van de federale ontwikkelingssamenwerking. en Flanders Investment & Trade een kaderovereenkomst voor de uitvoering van gezamenlijke acties op het vlak van ondernemerschap en internationalisering.

Wat
Seminarie / Infosessie
Wanneer
Dinsdag 27 april 2021
Waar
Online
Wie kan deelnemen
Alle geïnteresseerden.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Tijdens dit webinar stelt Enabel zijn strategie en werking voor, met de focus op haar samenwerking met de private sector. Het gaat daarbij niet enkel om het beroep dat het agentschap doet op bedrijven door het uitschrijven van openbare aanbestedingen, maar ook om mogelijke synergiëen in ontwikkelingssectoren als landbouw, agro-industrie en logistiek, water, (hernieuwbare) energie, infrastructuur, gezondheid, onderwijs,...

Het webinar zal naast een algemeen overzicht van Enabels samenwerking met de private sector ook inzoomen op wat de digitale omwenteling kan betekenen voor ontwikkelingslanden en op haar samenwerking met de Europese commissie en andere internationale instellingen, bv. op het vlak van arbeidsmigratie.

Het webinar vindt plaats van 11.00 uur tot 12.30 uur.

Bijkomende informatie

Nog vragen?

Contacteer Malin Johan:
E: johan.malin@fitagency.be
T: +32 2 504 87 58