U bent hier

Webinar ‘E-commerce on the rise - how to succeed on the US market’

E-commerce herdefinieert commerciële activiteiten overal ter wereld. Bedrijven halen dan ook een groeiend aandeel van hun omzet uit e-commerce, zeker in de VS. 

Wat
Seminarie
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Donderdag 29 oktober 2020
Waar
Online, Verenigde Staten
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

De VS is na China de belangrijkste e-commercemarkt ter wereld en online shopping is er helemaal ingeburgerd. De coronaviruspandemie gaf e-commerce nog meer de wind in de zeilen. Van elke vijf dollar werd afgelopen kwartaal in de VS meer dan 1 dollar uitgegeven aan e-commerce.

Benieuwd hoe e-commerce deel kan uitmaken van uw business-strategie voor de VS? Neem deel aan dit webinar en krijg inzicht in: 

 • hoe de e-commercemarkt eruit ziet en wat de impact van COVID-19 is,
 • welk platform het meest geschikt is,
 • hoe u de logistieke uitdagingen aanpakt,
 • hoe u het kostenplaatje onder controle houdt.

Programma

 • 16:00: Welkom door Caroline Rahier, Commercial Deputy Flanders Investment & Trade New York
 • 16:05: Inzicht in de Amerikaanse e-commercemarkt door Charlotte Volcke, CEO en founder Pinch Marketing LLC
 • 16:35: Bedrijfsgetuigenis door Charlotte Meirschaert, Business Development Manager Bekina Boots
 • 16:55: Q&A
   

Over de sprekers

Charlotte Volcke is de oprichtster en CEO van Pinch Marketing LLC, een adviesbureau dat merken begeleidt en adviseert bij hun lancering en activiteiten op verschillende e-commercekanalen. Alvorens haar eigen bedrijf te starten, werkte Charlotte ongeveer 9 jaar bij The Cookware Company in New York. Daar stond ze mee aan de start van hun Amerikaanse e-commerce-activiteiten, bouwde ze het departement uit voor het bedrijf en heeft ze verschillende merken en producten online gelanceerd. Met Pinch Marketing past ze, samen met haar team, alle verworven kennis en expertise toe om andere merken te ondersteunen bij de lancering en groei op verschillende e- commerce bestemmingen.

Charlotte Meirschaert is Business Development Manager bij Bekina Boots - een ontwikkelaar en producent van professionele werklaarzen, actief in meer dan 50 landen. In 2019 startte ze voor Bekina NV, het dochterbedrijf Bekina Inc. in de VS op. Hiernaast focuste ze zich, zowel in Europa als in de VS, op het e-commerce luik van het bedrijf. Voor beide projecten gaat ze op zoek naar mogelijkheden om hun laarzen tot bij de mensen te brengen in landen en via kanalen waarop ze voorheen nog niet actief waren.

Prijzen

 • Uw deelname is gratis

Nog vragen?

Contacteer Staelens Evelien:
E: evelien.staelens@fitagency.be
T: +32 2 504 88 48