U bent hier

Webinar ‘De Aziatische markt post Covid-19: wat kan die op korte termijn voor u betekenen?’

Hoe proberen Singapore, China en Zuid-Korea hun economie, in post corona tijd, weer op de rails te zetten en wat kan dit concreet voor u betekenen als Vlaamse exporteur? Met deze webinar belichten we het huidige ondernemingsklimaat in de 3 landen, de genomen steunmaatregelen en te verwachten verschuivingen op economisch vlak; we geven ook onze visie over de mogelijke impact op de opportuniteiten voor de Vlaamse bedrijven.

Wat
Seminarie
Doelmarkt
Singapore, China en Zuid-Korea
Wanneer
Dinsdag 9 juni 2020
Waar
Online vanuit China, Zuid-Korea, Singapore
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Het webinar gaat door in de vorm van een debat met onze Vlaamse economische vertegenwoordigers: Nathalie Surmont uit Singapore, Marc Struyvelt uit Beijing, Bart Boschmans uit Sjanghai en Frederik De Potter uit Seoul. Ralph Moreau, Technologie-attaché in Singapore, zal het debat modereren.

De sessie - via Microsoft Teams - vindt plaats op dinsdag 9 juni van 10u tot 11u15 (BE tijd - 1 uur paneldebat en 15 minuten Q & A) en gaat door in het Nederlands. Een aantal dagen voor de sessie ontvangt u de weblink. 

Hebt u specifieke vragen rond het thema? Stel ze ons gerust op voorhand en maak gebruik van deze optie bij uw inschrijving; dan nemen we uw vragen graag mee in het debat. Indien te bedrijfsspecifiek zullen we ze nadien rechtstreeks met u opvolgen.

Precair herstel

In Aziatische landen zoals Singapore, China en Zuid-Korea is er een precair economisch herstel maar het blijft een moeilijke evenwichtsoefening door de vrees voor een nieuwe virusuitbraak.

Singapore werd lange tijd naar voor geschoven als de ‘gold standard’ voor de aanpak van de coronacrisis, zowel op medisch als economisch vlak. Toch heeft ook Singapore ups en downs gekend. Maar ondertussen is het vrijwel zeker dat het land nog sterker uit deze crisis zal komen en van de gelegenheid gebruik zal maken om de economie een versnelling hoger te schakelen door in te zetten op technologie en strategische allianties.

China herstelt zich langzaam van de lock downs en reisbeperkingen die sinds februari waren opgelegd; regionaal en zelfs van stad tot stad zijn er wel nog aanzienlijke verschillen. De focus van de overheid ligt nu op het herlanceren van de Chinese economie die eng vervlochten is met de wereldwijde supply chains en het voorkomen van een nieuwe uitbraak. Buitenlanders mogen, op een paar uitzonderingen na, het land nog steeds niet binnen; de lokale productie komt stilaan wel weer op peil maar de binnenlandse vraag blijft zwak. De richting die de 2de grootste economie ter wereld de komende maanden uitgaat, zal een aanzienlijke impact hebben op de wereldhandel en dus ook de Vlaamse export.

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en de ‘social awareness’ campagnes de uitbraak van Covid-19 grotendeels onder controle. Tijdens de volledige corona-crisis heeft de Koreaanse samenleving op geen enkel ogenblik volledig stilgelegen: bedrijven bleven open en de bevolking kon zich vrij verplaatsen. Toch heeft de open Koreaanse economie sterk te lijden onder de verminderde consumentenvraag, de verstoring van de globale waardeketen en het verlies van afzetmarkten. Begin mei kondigde president Moon de “Korean New Deal” aan. Dit herstelpakket, dat de economie uit het slop moet halen en broodnodige jobs creëren, omvat grootschalige investeringen en een agressieve uitbouw van nieuwe groeimotoren met een focus op digitalisering doorheen de ganse economie.

Prijzen

  • Uw deelname is gratis