U bent hier

Groepszakenreis ‘Cybersecurity Noord-Frankrijk’

Bent u een bedrijf actief in cybersecurity (AI, ethisch hacken, industriële cybersecurity, digitale identiteit, open source, …) en wilt u de mogelijkheden op de Noord-Franse markt ontdekken? Neem dan deel aan de groepszakenreis die Flanders Investment & Trade organiseert van 25 tot 26 maart 2024 (reisdagen 25 en 26 maart met eventueel verlengd verblijf indien deelname aan het gratis evenement Forum 'InCyber Europe').

Aanmelden kan tot en met 01/03/2024.

Wat
Groepszakenreis
Doelsector
ICT en veiligheid
Doelmarkt
Frankrijk
Wanneer
Van maandag 25 maart 2024 tot dinsdag 26 maart 2024
Waar
Lille, Frankrijk
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Waarom Noord-Frankrijk?

Bent u op zoek naar een dynamische en rijkelijk ontwikkelde omgeving voor uw volgende zakenreis? Kijk dan niet verder dan Noord-Frankrijk, de toegangspoort tot het bruisende Franse cybersecurity-ecosysteem. Hier zijn een aantal redenen waarom Noord-Frankrijk de ideale bestemming is voor uw bedrijf:

  • Sterk ontwikkeld cybersecurity ecosysteem: Frankrijk staat bekend om zijn robuuste cybersecurity-infrastructuur, met een sterke nadruk op soevereiniteit. Noord-Frankrijk, met zijn Campus Cyber in de Euratechnologies incubator, biedt een volwassen ecosysteem dat de perfecte omgeving vormt voor innovatie en samenwerking.
  • Institutionele ondersteuning: met organisaties zoals ANSSI (Agence Nationale de la Sécurité des Systèmes d'Information) en CSIRT (Computer Security Incident Response Team) biedt Noord-Frankrijk een uitgebalanceerd institutioneel kader dat bedrijven ondersteunt en beschermt in de snel evoluerende wereld van cybersecurity.
  • Wereldwijd gerespecteerde bedrijven: Noord-Frankrijk herbergt enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van cybersecurity en digitalisering, waaronder Vade Secure, Advens en OVHCloud. Dit biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor netwerken, samenwerken en zakelijke groei.
  • Historische en culturele banden: Noord-Frankrijk onderhoudt al eeuwenlang sterke historische en culturele banden met Vlaanderen, waardoor het een natuurlijke toegangspoort is tot de grote Franse markt voor Vlaamse bedrijven. De bereidheid om samen te werken en het sterke imago van Vlaanderen en België dragen bij aan een vruchtbare en gastvrije zakelijke omgeving.

Ontdek de mogelijkheden die Noord-Frankrijk te bieden heeft tijdens onze Cybersecurity zakenreis, gehouden in de marge van het prestigieuze evenement 'InCyber' in Rijsel. Sluit u aan bij belangrijke stakeholders uit Frankrijk en daarbuiten en neem deel aan een programma vol innovatie, samenwerking en groei.

Op het evenement Forum 'InCyber Europe', dat doorgaat in Lille Grand Palais op 26-27-28 maart, heeft Agoria een groepsstand om het Belgische cybersecurity ecosysteem te vertegenwoordigen. Tijdens het evenement Forum 'InCyber Europe'' kunnen daar uiteraard interessante contacten worden gelegd.

Na een succesvolle editie in april 2023 met 20.000 bezoekers, blijft het Forum 'InCyber Europe' in Lille tot 2029, dankzij een exclusief akkoord. Het evenement heeft zich internationaal uitgebreid, met bezoekers uit 82 landen en edities in de Verenigde Staten en Canada.
Meer info over Forum 'InCyber Europe': https://incyber.org/save-the-date-forum-incyber-europe-26-27-28-mars-2024/

Voorlopig programma van de groepszakenreis:

Maandag 25 maart 2024
Individueel vertrek naar Rijsel
10:30-12:00 - Briefing op het kantoor FIT Rijsel + korte lunch
12:00-12:30 - Verplaatsing naar OVHCloud
12:30-14:30 - Bezoek OVHcloud (een Franse beursgenoteerde unicorn gespecialiseerd in hosting en domeinen) (belangrijk: tekenen NDA voor deelname is verplicht) 
14:30-15:00 - Verplaatsing naar Euratechnologies
15:00-17:30 - Rondetafelgesprekken (1 – institutionele partners: Campus Cyber, ANSSI & CSIRT; 2 – privébedrijven: Vade Secure, Exotec, Advens, Association Famille Mulliez)
17:30-18:00 - Verplaatsing naar hoofdzetel Métropole Européenne de Lille (MEL)
18:00-22:00 - Receptie Cybersecurity georganiseerd door MEL

Dinsdag 26 maart 2024
09:00-10:30 - Ochtenddebat met Wavestone over Cybersecurity Startups Radar. (Wavestone publiceert elke jaar een Cybersecurity Startups Radar om het ecosysteem (o.a. in Frankrijk) in kaart te brengen.)
10:30-11:00 - Verplaatsing naar Decathlon Digital (de digitale entiteit van Decathlon speelt een cruciale rol in de transformatie van het bedrijf.)
11:00-13:30 - Bezoek Decathlon Digital (TBC)
13:30-14:00 - Verplaatsing
14:00-15:00 - Lunch
15:00-18:00 - Start evenement Forum 'InCyber-Europe' (gratis inschrijving)

Ter info: voor de verplaatsingen in Rijsel is er een groepstransport voorzien, inbegrepen in de deelnameprijs.

Voorgesteld transport

U kan zowel met de trein als met de wagen gemakkelijk naar Rijsel komen. Brussel-Rijsel is slechts 35 min. Er zijn ook treinen van de NMBS richting Gare Lille-Flandres. Vanuit de stations is het een 10-tal minuutjes stappen naar het FIT-kantoor. 

Met de wagen moet men een Crit’air vignet voorzien.  Page d'accueil | Site officiel de la vignette Crit'Air (certificat-air.gouv.fr) Hou rekening met files bij het binnenrijden van Frankrijk. Parkeren kan bij publieke parkings aan uw hotel of dichtbij het FIT-kantoor aan Palais des Beaux Arts. 

Hotel

Vrijblijvend hotelvoorstel: https://mamashelter.com/lille/

Richtprijs per nacht (ontbijt inbegrepen) van 25-26 maart in Hotel Mama Shelter: +/-  € 210,00.
Als u nog een kamer wenst voor de volgende nacht(en), is het best de beschikbaarheid te consulteren want door de beurs 'InCyber' zijn nog weinig kamers over.

Ter voorbereiding van uw deelname

Hebt u nog vragen over de afzetkansen voor uw technologie, product of diensten in Frankrijk inzake cybersecurity?
Vraag dan een online 1-op-1 meeting aan met Willem-Frederik Vander Poorten, onze FIT-vertegenwoordiger in Rijsel via lille@fitagency.com. 

Prijs:

€ 200 voor de eerste deelnemer van het bedrijf
€ 150 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten, een netwerkreceptie in Rijsel en groepstransport in Rijsel. Zijn niet inbegrepen in de deelnameprijs: reis naar Rijsel, hotel en individuele verplaatsingskosten.

Inschrijven kan tot 1 maart 2024 of tot de actie volzet is.
Er zijn slechts 15 plaatsen voor deelnemende bedrijven. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Prijzen

Prijs per 1e deelnemer€ 200
Prijs per extra deelnemer€ 150

Nog vragen?

Contacteer Monsieur Anemone:
E: anemone.monsieur@fitagency.be
T: +32 50 23 51 23